Armando Prenga vete dorehiqet nga mandati

Sulme te shumta jane bere kunder Armando Prenges duke e perbaltosur per interesa politike.

Eshte e padrejte dhe e pamoralshme qe per shkak te detyres, te qenit deputet Armando Prenda eshte sulmuar vazhdimisht politikisht dhe mediatikisht duke tentuar ta maskojne ate si “moster” kriminale.

1. Një dënim të formës së prerë, dhënë nga Gjykata e Rrethit Gjyqësor Kurbin, për veprën penale të “Falsifikimit të dokumenteve”, me 450 000 lekë gjobë

2. Si edhe faktin që rezulton me precedentë penale në shtetin italian për vjedhje pasurish, falsifikime në përgjithësi, marrje të pasurisë së vjedhur, deklarata për identitet të rremë në vitet 1996-1997 në qytetin e Milanos. Këto të dhëna janë konfirmuar nga komunikimi zyrtar me autoritetet italiane

Keto jane dy pretendimet qe Prokuroria ka bere per te pretenduar heqjen e mandatit te deputetit Armando Prenga.

Persa i perket rastit te Italise, sipas deshmise se penalitetit (fedines penale) Armando Prenga nuk rezulton i denuar.

Ndersa sa i perket rastit te pare te Gjykates se Rrethit Gjyqesor Kurbin, ai vendimi duhet te zbardhet sic eshte dhe jo te transformohet neper media sipas orekseve te politikes.

Pashe me neveri se si disa portale tregojne ngjarjet e zenkat e Armando Prenges ne sallen e Parlamentit ne kohen kur ishte deputet.

Ne cdo salle Parlamenti edhe ne vendet me demokratike te botes ka debate, zenka dhe po ashtu edhe perplasje.

Armando Prenga mund te kete pasur zenka emocionale te momentit e  ndoshta edhe te provokuara, por kurr nuk ka bere akuza mostruoze si koleget e tij qe i bejne cdo te enjte e nuk mbajne asnje pergjegjesi ligjore.

Megjithate, me vete doreheqjen e tij Armando Prenga ka treguar vlera qytetare e politike dhe meriton te respektohet ne zgjedhjen e tij e te lihet ne qetesine e familjareve te tij.

Nga Alban Daci