Muslimanet dhe Trump!

Te gjitha shtetet e botes islame te marra sebashku kane 650 universitete, pjesa me e madhe e te cilave jane mjerim akademik i niveleve te frikshme. Prodhojne kryesisht njerez me te meta dhe budallenj. Asnjeri prej tyre nuk eshte tek 100 universitetet me te mira te botes.
Ndersa SHBA e vetme ka 1980 universitete.

Finlanda e vogel ben kerkime shkencore sa te gjitha vendet islame te mbledhura bashke ne nje vit.

Nje qytetar Europian lexon mesatarisht disa libra ne vit (ne varesi te shtetit). Nje qytetar i botes islame lexon mesatarisht dy faqe ne vit.

Bota islame po vdes prej analfabetizmit. Ne Perendim po fshihet analfabetizmi kompjuterik.

Ne vitin 1850 Perandori i Japonise mesonte ne Egjipt eksperiencen e Mehmet Ali Pashes per ta çuar me pas ne Japoni. Sot Egjipti eshte i zhytur ne mjerim dhe po nuk çoi grure SHBA-ja vdesin per buke per nje jave. Japonia eshte sot superfuqi ekonomike boterore.

Muslimanet nuk njohin Ibn Khaldunin e tyre qe ka gjashte shekuj qe ka vdekur. Ate qe studjoi historite e civilizimeve per 42 vjet dhe hodhi bazat e shteteve moderne, nderkohe qe Perendimi ka perthithur çdo germe te tij, e ka vene ne praktike dhe e ka pire me fund.

Muslimanet miliardere qe kontrollojne kapitalet me te medha te botes e vetmja gje per te cilen garojne eshte pilafi me i madh ne bote. Kane hyre ne Librin Guines per kete. Nderkohe qe Perendimi po shkon ne Mars.

Muslimanet nuk kane asnje problem me Trumpin as me Perendimin por e kane me vetveten. Muslimanet pa islam jane njerezit me te rrezikshem ne bote. Trump ka te drejte. Nuk po kerkoj ndonje pike te kuptohemi, sepse nuk jam nga ata qe lepihen e zhgerryhen per te rene ne sy. Servilin nuk e bej as nuk e njoh. Kjo eshte e verteta e bardhe ne te zeze. Pjesa tjeter eshte loje klanesh boterore e Rothçildesh te cilet ndërrojne ekujlibrat globale me format qe duan dhe vendosin vete. Pjesa tjeter e medias dhe e gazetarise tone eshte histori lepiresesh shqiptare qe nuk shkeputen dot prej Sorosit sepse jane zhytur deri ne fyt. Sikur neser te vdesin te gjithe muslimanet e botes u behet qejfi dhe do te thone Zot shyqyr!

Nga Kreshnik Osmani