Ndocaj ju prezanton Manhattan (Manatia) Lezhe


Ky eshte ai qe mund quhet pa asnje merak nje super fshat, i mrekullueshem i shtrire buze malit dhe afer detit , i vetmi ne Republike, ku te gjithe banoret jane autoktone dhe jabanxhiu i fundit nuk ka me pak se 100 vjet si banor i certifikuar i Manhattan-it.
Rrespekte per keta burra dhe gra te zote dhe te mrekullueshem qe kane banuar kete fshate dhe bashke me te kane shkruar edhe historine e Lezhes si qytet, por edhe te Mirdites si nje nder krahanit me origjinale dhe autoktokene.
Manatia ka nxjerre pleq bajraku si:
Kol Gjok Deda e Gjin Preng Marku
heronj te Kombit si Gjok Deda.
Manhattan ka nxjerre edhe 3 deputete:
Preç Zogaj
Gjovalin Kadeli
Eduart Ndocaj.
Manhattan ka nxjerre edhe ambasadore e mund te permendim Llesh Kolaj.
Nga ky fshat ka dsle edhe publicisti, politikani dhe shkrimtari Preç Zogaj dhe piktori famshem Pashk Pervathi , e po ashtu te shumte jane intelektuale dhe te ndershem, shume prej te cileve.
Figura te rendesishme te ketij fshati jane edhe ne emigracion qe njihen si punetore te zote e sipermarres te suksesshem. E. Ndocaj