Skenari për të rrëmbyer pushtetin me dhunë!

Duke analizuar gjuhën që po përdoret nga disa pjesëmarrësit në protestë duket qartë që gjuha e tyre i kaluar limitet politike dhe janë kthyer në kërcënime të mirëfillta për trazira, për marrje të pushtetit me dhunë dhe për  të destabiluzuar vendin.  Kushdo që tenton të dhunojë institucionet, t’i shantazhojë apo edhe t’i rrëmbejë për pushtet të disa individëve të caktuar apo personave të caktuar, duhet të marrin përgjigjen e merituar nga ligjet e shtetit e po ashtu edhe qytetarët. Pozita duhet të reagojë si një e vetme duke dëshmuar se është e vendosur për të vazhduar të qeveris për shkak të virdiktit të marrë në zgjedhjet e 2013. Shumica qeverisëse duhet të fillojë të reagojë si e vetme dhe të dal publikisht se është e gatshme të vazhdojë të qeverisë në respektim të Kushtetutës.

Nga Alban Daci