Kjo proteste eshte ne krize per populizem

E vetmja proteste legjitime qe meritonte vemendjen e Qeverise ishte ajo e banoreve te Zharezes qe kishte kauza legjitime qe lidheshin me demtimet ebanesat t banoreve per shkak shperthimeve.

Kjo proteste nuk u bashkua me asnje subjekt politik dhe nuk u bo pjese e cadres. Pas mareshimit biblik te banireve te bere ne kembe deri ne ne Tirane e pas disa takimeve me perfaqesues te Ministrise te Rnergjise e Qeverise gjeten zgjidhjen qe justifikonte te drejtat e tyre legjitime.

Protesta e banoreve te Zharezes ishte objekti me i mire krahasues mes protestes politike per pushtet te banoreve te cadres dhe qytetareve te lodhur nga politika qe kane nevoje per respektimin e te drejtave legjitime.

Banoret e cadres gjeten momentin me te gabuar per te protesuar per pushtet dhe politike.

Kerkuar doreheqjen e Kryeministrit ne emer te zgjedhjeve te lira pa pasur krize maxhorance dhe deshtuan.

Bene proteste me shpresen se kriza e maxhorances do te ndodhte me largimin e Metes e perseri deshtuan, sepse ashtu sic pritej nuk ndodhi largimi i ketij te fundit.

Kerkuan populizmin e masimizimin e protestes e perseri deshtuan, sepse qytetaret pasi pane ideatoret dhe organizatoret kuptuan qellimin e vertete te cadres, egon per pushtet e marrjen e pushtetit qofte edhe duke perdorur njerezit nen nevoje.

Kerkuan qe me ta bashkoheshin edhe banoret e Zharezes per te bere te prekshme kerkesat e tyre e perseri deshtuan.

Atehere ata kthyen koken mbrapa dhe pane me nostalgji protestat kunder mbetjeve kimike. Keshtu Opozia e zhgenyer per deshtimin e sigurt u kujtuan te krijonin lajmin e rreme sikur ne kete Qeveri ishin zhdukur gjithe ato fuqi me mbetje kimike.

Ky lajm i krijua nga nje protal i pa rregjistruar ne gjuhe  italiane e per ta bere te besuar lajmin futen ne loje edhe Antimafian Italiane.

Sigurisht  ideatoret e ketij lajmi duhet te jene lexues te rregullt te Savianit. Edhe kjo iniciative deshtoje pas regimit te Prokurorise de Pergjithshme se nuk ka asnje ceshtje te tille e nuk ka hetime.

A mjaftojne keto raste qe njerezit te binden se protesta e cadres eshte per pushtet dhe jo per te drejtat e qytetareve? Sigurisht qe po!

Pasi deshtuan ne te gjitha perpjekjet e Opozites per te marr pushtetin e per te trazuar qytetaret, atyre u ka mbetur vetem nje rruge, dhuna, por edhe per kete moren pergjigjen e pare nga Gjermania.

Nuk mbetet gje tjeter vecse te shkojne ne shpi! Nuk kane kohe te organizohen as per zgjedhjet. Keshtu e kane ne xhep bileten e perhershme te Opozites.

Nga Alban Daci