Mesjeta duket sikur jeton akoma ne Grykmanati, Tresh, Spiten, Markatomaj, Zejmen dhe Pllan

Mesjeta për shume vende shkruhet vetëm në libra historike. Ndërsa në Grykmanati, Tresh, Spiten, Markatomaj, Zejmen dhe Pllan vazhdon të jetë një realitet i prekshëm. Këto janë zona të rëndësishme të zhvillimit të biznesit të vogël dhe të mesëm dhe të shumë aktiviteteve artizanale. Mbijetesa e tyre varet nga energjia elektrike. Çdo ditë në këto zona të rëndësishme të Lezhës dhe të zhvillimit ekonomik me orë të tëra mungon energjia elektrike. Infrastruktura në këto zona është me keq se në kohën e mesjetës. Këto zona kanë edhe deputetë të tjerë, por deputeti i vetëm që ngre zërin për banorët dhe zonat është deputeti Ndocaj. Këto foto janë bërë sot në zonën e Treshit me qiri si në kohën e Skënderbeut.