110 mije banore pa asnje perfaqesim ne Qeveri. Ja kush jane!

Home » Aktualitet » 110 mije banore pa asnje perfaqesim ne Qeveri. Ja kush jane!

By edi on August 27, 2017. No Comments

 

Studim ne moment, por shume domethenes qe ka te bej me nivelin e perfaqesimit te territorit shqiptare ne Qeveri.
Edhe pse eshte nje kriter i pa shkruar zakonisht respektohet e duhet te respektohet. Cfare ka ndodhur me qeverine e re?
Qeveria e re ka rreth 14 ministra.
Popullsia e Shqiperise ajo zyrtarja eshte 2911428 banore.
Sipas te dhenave te verifikueshme zonat e meposhtme nuk kane perfaqesues ne Qeveri e keto jane:
1. Peshkopia ( Bashki)
2. Kukesi (Bashki)
3. Hasi
4. Tropoja
5. Bulqiza
6. Klosi
7. Burreli

Popullsia totale e tyre eshte 110307 banore. Gjithmone sipas censusit te 2011.
Pra 110307 banore nuk kane asnje perfaqesues ne Qeveri.
Ndersa si siperpafaqe ne nivel kombetar eshte krejt Veriu dhe Verilindja e Shqiperise.
Eshte hera e pare qe ndodh kjo.
Nga ky studim i thjeshte, por mjaft domethenes del qarte e dukshem se ky terriror dhe gjithe kjo pjese konsiderueshme e Shqiperise nuk do te kene ansje perfaqesues ne Qeveri.
Ne kuptim urban kemi gjashte qytete te paperfaqesuara.
Ne kuptimin e komunikiminit rrugor kemi dy rruge nacionale shume te rendesishmensi rruga e Dibres dhe ajo e Kombit qe nuk mund te kene perfaqesues territorial ne Qeveri.
Si burime nentokesore kemi minierat e
1. Bulqizes
2. Krastes
3. Kukesit
4. Tropojes

Si pasuri energjitike kemi hidrocentralet:
1. Ulza
2. Shkopeti
3. Firza

Dhe po ashtu hidrocentrale te tjera te vogla te ndertuara kohet e fundit dhe ne ndertimne siper.

Si bukuri natyrore kemi:

1. Bjeshket e Burrelit
2. Kuroren e Lures
3. Bjeshket e Bulqizes
4. Varg malet e Korabit ose 9 malet e Dibres
4. Bjeshket e Kukesit
5. Alpet
5. Valbona si lum

Leave a Reply