Kabul: Talibanët e morën përgjegjësinë për sulmin vetëvrasës

Home » Aktualitet » Kabul: Talibanët e morën përgjegjësinë për sulmin vetëvrasës

By edi on August 29, 2017. No Comments

Ushtarët afganë duke inspektuar pas sulmit vetëvrasës të sotëm në një bankë në qendër të Kabulit
Ushtarët afganë duke inspektuar pas sulmit vetëvrasës të sotëm në një bankë në qendër të Kabulit

Zëdhënësi i Ministrisë së brendshme, Najib Danish, tha se sulmuesi e ka goditur hyrjen në Kabul Bank, e cila është 500 metra larg kompleksit të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara, e cila është e fortifikuar.

Përgjegjësinë për këtë sulm e kanë marrë militantët talibanë, duke thënë se i kanë marrë në shënjestër pjesëtarët e forcave të sigurisë, që ishin duke i marrë rrogat e tyre.

Sulmet në banka, kur ushtarët dhe policët afganë i marrin rrogat e tyre, janë bërë pothuajse taktikë e rregullt për këtë grup ekstremist.

XS

Leave a Reply