Home » 2017 » September

Marredhenia simbiotike krim-pushtet

Marredhenia simbiotike krim-pushtet

Editorial Nga Alban Daci Nese nuk nderpritet lidhja simbiotike krim-pushtet, Shqiperia s’do kete kurre zgjedhje te lira e per rrjedhoje, qytetaret s’do kene lirine. Marredhenia simbiotike krim-pushtet nuk eshte nje hamendesi, propagande apo iluzion, por eshte nje realitet dhe madje nje realitet i frikshem qe qytetaret e prekin cdo dite.…

Fitorja e Merkel dhe Demokristianet shqiptare

Fitorja e Merkel dhe Demokristianet shqiptare

Nga Alban Daci N/Kryetar Partia Bashkimi Demokristian Shqiptar Merkel fiton per here te katert ne Gjermani dhe demokristianet fitojne perseri ne Gjermani. Kjo eshte nje deshmi e qarte se alternativa dhe filozofia demokristiane mbeten nje alternative reale qeverisese dhe po ashtu nje faktor i rendesishem ne vendet me te forta…

A i duhet Albin Kurti Kosovës?

A i duhet Albin Kurti Kosovës?

Nga Alban Daci Albin Kurti, ka merita të jashtëzakonshme në këto vite, sepse ka qenë një alternativë ndryshe në lidhje me proceset esenciale të Kosovës. Albin Kurti është padyshim simboli dhe ideatori i VV si subjekt politik. Megjithatë, në të vërtetë, ai, nuk e krijoi këtë rrymë, sepse kjo ishte…

Mirdita heroike

Mirdita heroike

Burra Mirdite,kur luftonin për mbrojtjen e “qeverisë së princ Vidit”,kundër forcave rebele të Haxhi Qamilit.Ulur kapidan Marka Gjoni. Fotografuar në Durrës në vitin 1914. “Sa me të shpejt ka mrrit Mirdita, Mitraloza e dinamita. Shtat sahat tu ther me thika, kurr njaj djali s’ju dha ika, Në mirditë po shkojn…

La risposta dell’Iran agli Stati Uniti:  svelato un nuovo missile balistico

La risposta dell’Iran agli Stati Uniti:  svelato un nuovo missile balistico

Nella giornata di venerdì durante la parata militare che si è svolta a Teheranin occasione della commemorazione dell’entrata in guerra con l’Iraq (1980-1988), è stato presentato per la prima volta al pubblico un nuovo missile balistico denominato “Khorramshahr”. Il nuovo missile è stato poi testato con successo poche ore dopo la parata, come…

1 2 3 8