Eduart Ndocaj takohet me Antonio Tajani, President i Parlamentit Europian


Eduart Ndocaj ishte i ftuar nga stafi i Antonio Tajanit ne aktivitetin “Italia e l’Europa che vogliamo”, ne shqip “Italia dhe Europa qe duam”.
Ne kete aktivitet ishin te ftuar e moren pjese eksponentet me te rendesishem te Grupit Parlamentar te Partive Popullore dhe eksponente te rendesishem te institucioneve lokale dhe qendrore italiane.
Eduart Ndocaj, ne cilesine e Kryetar te Partise Bashkimi Demokristiane Shqiptare (Parti e Qendres se Djathte) u takua me Presidentin Tajani dhe e informoje ate per situaten ne te cilen u zhvilluan zgjedhjet parlamentare te 25 Qershorit.
Ne raport jane evidentuar problemet:
1. Shitblerjes se votes
2. Prania e perfshirja e personave me te kaluar kriminale ne procesin e numerit, ne fushate dhe ne diten e zgjedhjeve
3. Perfshirja e pushteti dhe administrates ne procesin zgjedhor
4. Perdorimi i mediave dhe mungesa e lire se mediave, etj.
Po ashtu z. Ndocaj ne pranine e Presidentit Tajani i dorezoi asistences se tij dy kopje te Raportit mbi Zgjedhjet Parlamentare te 25 Qershorit te hartuar e publikuar nga Partia Bashkimi Demokristian Shqiptar (PBDKSH).
Z. Tajani u zotua se do i kushtonte nje vemendje te vecante atij raporti e po ashtu u ftua z. Ndocaj te shkonte ne Bruksel dhe ta dorezonte edhe tek institucionet e tjera ate raport.
Z. Ndocaj vazhdon te jete nje faktor i rendesishem nderkombetare shqiptar dhe betejat e tij vazhdojne te jene per demokracine, lirine dhe mireqenien e qytetareve.