Ekstradimi i Ballistit/ Ilir Meta thërret në takim ambasadoren kroate

Presidenti Ilir Meta thërret në takim ambasadoren kroate në Tiranë Sanja Bujas-Juraga lidhur me çështjen e Ballist Morinës pasi nje dite me pare Gjykata e Larte kroate konfirmoi vendimin e gjykates se shkalles se pare per ekstradimin e tij ne Serbi.

Kreu i shtetit ka shprehur shqetësimin e tij për këtë vendim, ndërsa gjithashtu ka shprehur dyshimin e tij se në Serbi do të ketë një proces objektiv dhe të drejtë ndaj Ballist Morinës.

Presidenti Meta është shprehur i shqetësuar edhe për sigurinë e jetës të Ballist Morinës në burgjet e Serbisë, në rast ekstradimi./panorama