Reagon Ndocaj per mbulimin e monumentit te Skenderbeut

Ish-deputeti Eduart Ndocaj e ka cilësuar si skandal të madh mbulimin e bustit të Skënderbeut në Tiranë me rastin e faljes së mëngjesit për Kurban Bajramin.

Ai i kërkon kreut të Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj që të japë shpjegime për këtë rast.

STATUSI

Nese mbulimi i monumentit te Skenderbeut eshte bere ne diten e faljes se Barjamit per arsye fetare e konsideroj nje aksident te rende dhe nje veper penale.

Nuk lejohet per asnje arsye dhe pa nje autorizimin te vecante mbulimi apo rrethimi i Monumentit te Skenderbeut, te Heroit tone kombetar.

Bashkia dhe Erjon Veliaj duhet te japin shpjegime per kete.

Feja dhe Kombi jane te ndryshme, por ne historine tone kombetare kane qene plotesusese per mbijetesen tone.

Skenderbeu eshte heroi i cdo shqiptari, pa dallime fetare apo krahinore.

Me vepren e Skenderbeut krenohet e gjithe Europa dhe Perendimi duke vendosur monumentin dhe emrin e tij ne rruget dhe sheshet krysore te qyteteve.

Nuk duhet te friksohemi nga identiteti yne europian dhe duhet te vazhdojme rrugen tone tradicionale te tolerances dhe harmonise fetare.

Te gjjthe shqiptaret jemi vellezer dhe Skenderbeu eshte heroi yne!