Tirana, të heq dorë nga eksperimentet me Veriun!

Home » Aktualitet » Tirana, të heq dorë nga eksperimentet me Veriun!

By edi on September 21, 2017. No Comments

Editorial 

Nga Alban Daci

Veriu i Shqipërisë,  kjo pjesë vitale e Kombit shqiptar, vendi i Kreshnikeve, i shqipes së shkruar, i shkrimtarëve të parë shqiptarë,  i kuvendeve të burrave, vendi ku linden format e para të organizimit shtetëror shqiptar, ku besa ishte besë dhe burrnia kishte jehonën e qëndresës dhe guximit, vendi që prodhojë ushtare e gjeneralë pafund për Kombin dhe në shërbim të Kombit, vendi me heronj që ranë për Kombin, vendi ku pushtuesit e huaj kanë pasur jetën më të shkurtër se kudo, vendi që prodhoi lider e statistë shtetëror, vendi ku natyra e mrekullueshme harmonizohet në mënyrë perfekte me karakteristikat fizike e karakteriale të banorëve, vendi ku mikpritja” buke, kripe e zemër” kanë qenë simboli i shekujve.
Të flasësh për Veriun dhe veriorët duhet vepra pafund. Politika e Tiranës nga 2013 po eksperimenton me Veriun dhe veriorët duke u dhuruar atyre modelin e shëmtuar që se kanë pas kurrë.
Veriu i Shqipërisë nuk është ai që na ka dhuruar politika nga 2013 e sot.
Përfaqësuesit e Veriut dhe të vlerave të tij nuk janë ato që politika ka në gjirin e saj.
Politika shqiptare në trekëndëshin “Lezhe, Kukës e Dibër” po importon modelin e njerëzve të inkriminuar që po minojnë vlerat më të mira të këtyre zonave.
Tirana nuk po bën gjë tjetër veçse invazionin  e këtij trekëndëshi me persona të inkriminuar. Duket se politika e Tiranës sot është një politike e ngjashme e farewest ashtu si dikur Washingtoni me indianet autokton.
Tirana duhet të heq nga këto metoda për ta kthyer këtë trekëndësh në një koloni të saj për pasurim, shfrytëzim dhe eksperimentim.

Leave a Reply