Prodhimet dibrane ne meshiren e fatit

Panairi i prodhimeve ne Diber kete vit mund te konsiderohet me i deshtuari qe nga 2009 e deri me sot.
Zero eshte suporti i institucioneve te Bashkise dhe te Qeverise.
Prodhimet vazhdojne te jene te varfera, sepse fshati dhe fshataret e Dibres jane te braktisur ne meshiren e fatit.
Mungesa e infrastruktures, nje premtim i pambajtur, mungesa e subvencioneve reale, mungesa e kredive te buta, mungesat e politikave te bashkise per te stimuluar e promovuar prodhimin vendas, ka krijuar nje situate te veshtire per prodhuesit dibrane.
Edhe pse molla e Dibres mbetet me e preferuara, ajo shume here kalbet neper plantacione per shkak te mungeses se infrastruktures.