18 gusht, te ndizen 171 qirinj para Ambasades Greke ne Tirane, per vrasjen e Pellumb Marnikolaj

18 gusht, te ndizen 171 qirinj para Ambasades Greke ne Tirane, per vrasjen e Pellumb Marnikolaj

18 gushti eshte dita kur policia greke me 15 dite vonese njofton zyrtarisht vdekjen e Pellumbit, duke justifikuar vrasjen e tij. Ne kete rast kerkohet edhe ndihma e te gjithe shqiptareve, por mbi te gjitha kontributi i mediave shqiptare.

Te ndezim nje qiri per pervejtorin e dyte te Pellumbit, por te mos harrojme qe te ndezim edhe 170 qirinj te tjere per shqiptaret e vrare ne Greqi, vendin me demokraci me te lashte te njerezimit.

171 shqiptaret e vrare ne Greqi nuk kthehen me ne jete, por atje ku ndodhen presin nga shteti meme dhe ai grek perse u vrane? Ja per keta te vrare duhet te ndizen 171 qirinj para Kryeministrise apo Presidences pse jo edhe para Parlamentit shqiptar pasi deri me sot qendrojne te gjunjezuar para ketyre vrasjeve…

Rilindja tashme tregoi fytyren, zhgenjeu ne mase pjesen me ta madhe te emigracionit, familjet e viktimave te vrare ne Greqi. Rreth 20 vrare qe nga 2014 e deri me sot, mes tyre edhe Iliri apo Pellumbi, qe ted y te vrare barbarisht brenda amienteve te policise greke.

Por sic dihet asnje reagim apo tentative per zbardhjen e ketyre vrasjeve, pasi shteti shqiptar nuk ka bythe te kerkoje nje gje te tille.

Anje i denuar ne keto 171 vrasje ne Greqi, asnje perpjekje nga Ambasada Shqiptare qe tashme eshte kthyer ne nje celule komuniste, ose me sakte ne Gestapo “Made in Albania”

Por sor nje dokumentar nga aktivisti i Shoqerise Civile z. Aulon Kalaja sapo ka mbaruar, per te vertetetuar se i riu Pellumb Marnikolaj nuk u vetvra ashtu sic pretendojne autoritetet greke, por e masakruan brenda ne komisariat
Nje dokumentar i cili do te tregoje realitetin e Ambasades sone ne Greqi, indiferentizmin e saj ne te tilla raste, arrogancen etj.

Por lind pyetja per raste te tilla se: Kush shtet ne bote do te rinte indiferente ne nje kohe qe:në 50 muaj u vrarë 47 emigrantë, nga këta 45 shqiptarë dhe 2 ciganë, ( vrasje makabre te publikuara më 1 korrik 1999 gazeta Eleftherotipia mbështetur nga Organizata Antiraciste për Evropën në Athinë, ka publikuar se në këto vrasje policia ka marrë 86 sulme kundra emigrantëve, ndërsa 67 sulme i kanë bërë qytetarët vendas.)

Por mbi të gjitha një fakt shqetësues është mungesa e shtetit shqiptar lidhur me këto vrasje, ku deri më sot nuk ka hetuar asnjë vrasje të tillë në shtetin fqinjë. Nga vitit 1991-2010 bëhet fjalë për vrasjet e 154 emigrantëve shqiptarë të pafajshëm të cilët nuk kanë pasur lidhje me krimin… Vrasjet përbëjnë krim, si dhe aq më tepër kur më 1993 është ndaluar në këtë vend dënimi me vdekje. Ndërsa deri më 2017 shifra përllogaritet në 170 shqiptarë.

Deri më sot policia vendase ka vrarë 93 shqiptarë. Këto vrasje përbëjnë krime kundër njerëzimit dhe duhen të sillen para drejtësisë, po të kuptojmë dhimbjen e të afërme të tyre.
Por ndodhi edhe kjo, ne mars te 2010 policia greke vrau te riun Niko Todo dhe si shperblim i lidhi familjes nje pension mujor 44 euro ne muaj.
Por ka edhe konsuj amabasade, si ai ne Athine qe thote se nje burgaxhi ishte, pse ju vjen keq (rasti i pellumb Marnikolaj)

Te ndezim qirinj edhe per 93 shqiparet e vrare nga policia greke, edhe per ate femijen 14 vjecar te vrare nga policia shkollen e edukimit ne Avlona ne Atikes, pse femija tentoj te largoj nga ky institucion edukimi.

Me ne fund si budalla qe jam po shtroj pyetjen:
Po sikur këta emigrantë të ishin polakë, rus apo gjerman a do të shtiesh mbi ta me armë zjarri?.