Artisti Eduart Ndocaj, ‘ Bukuria qe lind jeten ‘

‘ Bukuria qe lind jeten ‘
Te dashur miq , nuk ka poet, piktor apo gjeni i fushave te ndryshme artistike i cili te mos jete gacmuar perball bukuris nudiste femerore. E si mund ti shpetoja ketij tundimi edhe une qe ashtu si Van Gogu e shikoj lakurqsin femerore si arkitekti krijimin e tij magjeps. Nudizmi femeror eshte nje stil i veqant pasqyror i shpirtit qe na rrethon edhe i veshur apo sadopak diku na shfaqet nje gjoks i zberthyer ne pik te dimrit . Kemi hyr ne stinen e afshit te ngroht pranveror ku temperaturat rriten ashtu si edhe ngjyrat e mija mbi telajot e ndezura te perfektshmeris femerore. Kam kohe qe peneli im ngaterrohet mes ngjyrash per t,ju percjellur modestisht larmin e perceptimit gjinor nudist te femres ku nga brendesia intime e saj lind jeta dhe prej kodrave qumeshtore rritet femija. Ndoshta moralistat do me gjykojne por ju jap kohe njehere te shikojne veprat e mija e pastaj pasi te shetisin neper nudizmin e ‘stilit tim femeror’ te me tregojne se ku e kam fyer BUKURIN . Nder shekuj artistet percollen veprat e tyre si deshmi e asaj qe edhe sot e ledhatojme jo vetem me fjale e puthje por edhe me ngjyrat qe peneli dhe une s,lodhemi kur ti kombinojme plot jet.
Me respekt ju ftoj te me keshilloni piktur per piktur se ku e kam pickuar gabimisht mrekullin EVA qe Zoti ja fali Adamit per te na trasheguar.