DEPUTETET KATOLIK – KURBAN TE POLITIKES SHQIPTARE

DEPUTETET KATOLIK – KURBAN TE POLITIKES SHQIPTARE
Mjafton një tabelë përmbledhese për të kuptuar ‘sasin dhe forcen parlamentare’ të politikanve besimit katolik në Shqipëri.
Minoranca perfaqsuese katolike ka një vazhdimesi të tillë diskreminuese qysh nga fillimet e para të funksionimit të jetës parlamentare shqiptare. Me justifikimin fetar të superioritet në numer popullsie parlamenti dhe çdo pushtet i hershem dhe i sotshem është dominuar dhe vazhdon të dominohet nga politikan të fesë myslimane. Kur Hrushovi arriti për vizitë në kohen e diktatures Enver Hoxha i prezantoj emrat e qeveritarve të tij dhe miku nga rusia u habit ndersa ndigjonte emrat sa ju duk vetja sikur të kishte shkuar për vizitë në Stamboll e jo në Tiranë. Tani kjo habi nuk ekziston sepse edhe kryeministrat dhe presidentat tanë Erdoganit i pijnë edhe ujin e këmbeve duke ju lutur ti miqesoje me Putinin. Gjithkush shpresoj se me ardhjen e demokracisë do vendosej edhe një raport më i pranueshem sipas perkatësisë fetare në të gjithë pushtetet perfaqsuese. Mirepo realiteti deshmon se Europes i mburremi për harmoni fetare por në jetën politike “kaurri” mbetet i rrezikshem dhe minoranzë diskreminuese. Politikanet katolik janë shenjestra e kurbanizimit sa herë ju nevojiten ‘kriminela’ për dekriminalizimin e politikes për tu justifikuar perpara europianve. Komunizmi hyri në Shqipëri si murtaja e perfaqsuar nga politikan mysliman kurse porosit e Gorbaqovit u zbatuan po nga desidentat dhe politikan mysliman shqiptar.
Të dashur vellezër e miq të besimit mysliman për të evituar çdo keçkuptim dua të theksoj se fajtor për situatat e veshtira që kemi e po kalojmë nuk është perkatsia fetare por keç qeverisja e Shqipërisë nga të gjitha krahet e politikes ku ato të besimit mysliman janë historikishtë edhe sot magjiorancë drejtuese. Koha kerkon vendosje raportesh perfaqsimi sipas merites dhe jo sipas magjiorancave fetare. Komunizmi e mbyti me gjak dhe dinamit të drejten e besimit dhe statistikat deshmojnë se sa viktima e martir kemi nga feja katolike, mos ndoshta hija e persekutimit komunist hoxhist shihet edhe sot si metodike pushtetare e kryeministrave si Edvin Rama që Papen e pret dhe e percjell me pompozitet por nga ana tjeter erdoganizmin e ka aspirat antiperendimore.
KRYTARI PBDKSH
EDUART NDOCAJ
WWE.PBDKSH.AL