EDUART NDOCAJ EMROHES SENATOR NGA AKADEMIA NORMAN E PRANUAR NGA LIGJI I SHTETIT TË FLORIDËS U.S.A. DHE TË REPUBLIKËS SË GAMBISË ARSYE, LETRA, HUMANITETE DHE MBROJTJA E TË DREJTAVE TË NJERIUT NË BOTË

AKADEMIA NORMAN
E PRANUAR NGA LIGJI I SHTETIT TË FLORIDËS U.S.A. DHE TË REPUBLIKËS SË GAMBISË
ARSYE, LETRA, HUMANITETE DHE MBROJTJA E TË DREJTAVE TË NJERIUT NË BOTË
Akademia Normane është një shoqatë jofitimprurëse e inkorporuar në shtetin e Floridës U.S.A., që vepron në Itali në përputhje të plotë me traktatet e miqësisë dhe reciprocitetit italiano-amerikan. Kjo është një institucion i lirë, jopolitike dhe jo-partizane, duke ndjekur kulturore, humanitare dhe solidaritetin, promovimin dhe inkurajimin, gjithsesi, dialogu dhe ndërkulturor dhe ndër-shkëmbimi midis popujve. Senati akademik zgjedh në mesin e anëtarëve të saj personalitete të shquara nga bota e fesë, profesionale, shkencore, biznes, diplomatike dhe kulturore, ndër të tjera mund të përmendim shkurtimisht disa si: Kardilan tij Edouard Gagnon Patron shpirtërore; Profesor virolog dhe profesor shkencor Giulio TARRO, profesor IL Natale SANTUCCI drejtor i kompleksit të neurokirurgjisë spitali Santo Spirito në Saxia Rome. Ndër nismat humanitare përfshijnë, ndër shumë të tjerë, që vijnë në Romë për tre vjet rresht, nga viti 1999 deri më 2001, që do të ngarkohet në Akademinë Norman, Republika e Gambia, një fëmijë i quajtur Ebrima shoqëruar nga Papa, për të jetë subjekt i ndërhyrjeve të ndryshme delikate kirurgjikale në Poliklinikën “Bambin Gesù”.

Akademia, edhe në Republikën e The Gambia, një vend me të cilin ekzistojnë marrëdhënie të solidaritetit do të vazhdojë, me ndihmën e Konsullit të Përgjithshëm në Itali Prof .. anëtari Francesco Cristina Santannera të Senatit Akademik, nuk arrijnë në vend dhe Qendrore Sasi të barnave afrikane. Për më tepër, në vitet e fundit, Akademia Norman, vetë-financimin e vetë përmes kontributeve të lirë deri akademike apo miqtë, duke e bursave vjetore për mbështetjen e shkollës e banorëve të rinj të brendshme të vendit. Në vitin 1999, shoqata e themeluar Çmimin Kombëtar të Poezisë, me seksione në gjuhën apo dialektin “Tribute Roger II,” çmime të cilit ceremoni, ku morën pjesë personalitete të shquara, që zhvillohet çdo vit në muajin qershor në Romë.

Emanation i Akademisë Norman është International Prize “Capitoline Gold”, dallimi më i lartë me të cilin Senati Akademik, duke njohur meritat e veta, në fushat e tyre, i jep çdo vit për personalitete nga bota e solidaritetit social, kulturës, politikës, ekonomisë, kërkimit dhe shkencës në përgjithësi. Ndër të shumtët që, në këto vite, kemi marrë, kujtojmë: Eminenca e Tij Rev. Kardinali Poul POUPARD, president i Këshillit Papnor për Kulturë; Z. Clemente MASTELLA, nënkryetar i Dhomës së Deputetëve; i nderuari Aniello Di Nardo (ish-nënsekretar i Brendshëm me përgjegjësi për çështjet e mbrojtjes civile dhe emigracionit); Profesori Natale SANTUCCI, drejtor i strukturës komplekse të neurokirurgjisë Ospedale Santo Spirito në Saxia Rome dhe këshilltar i ministrit të shëndetësisë Girolamo Sirchia; Profesor Giulio TARRO, profesor i universitetit, imunolog dhe hulumtues i famës ndërkombëtare; gjeneral i trupave Mario PRATO të Pamparato, komandant i Korpusit Ushtarak të Urdhrit Sovran Ushtarak të Maltës; prezantuesja e televizorit Susanna MESSAGGIO; Drejtori Pupi AVATI, I nderuar Fabio Sabbatani Foam, i menaxheri i përgjithshëm i Juventusit Luciano Moggi, Prof. Cataldo Forleo, Kolonel cc. Carlo Mori antifalsificazioni komandant kryesor i Bankës së Italisë, Z. Francesco Saporito, aktorja Nadia Bengal, laureati Nobel Lech Valesa, dhe shumë personalitete të tjera.

Aktualisht Akademia, në sajë të përpjekjeve të palodhshme e anëtarëve të tij, është duke udhëhequr në fushën humanitare ndërkombëtare, në bashkëpunim me sociale dhe humanitare Fondacioni “Jammeh” dhe në bashkëpunim të ngushtë me Presidentin e Republikës Ecc.za i tij Dr. Yahya A.J.J. Jammeh, disa projekte humanitare. Në vitin 2002, me rastin e Samitit Botëror të FAO-s të mbajtur në Romë, Presidenti i Republikës së Gambia, ai pranoi pozitën e Presidentit Nderi të Akademisë Normane. Më 29 prill 2003, Akademia Normane, u njoh nga Qeveria e Republikës së Gambia si një organ publik i shërbimeve publike dhe kulturës së lartë, me dekretin nr. 246/2003 të lëshuar nga Ministria e Drejtësisë.