GUARDIA DI FINACA ITALIANE , Z.MINISTER XHAFA QEVERIA JUAJ ËSHTË NARKOTRAFIKANE. 10TON NE 4 MUAJ NË 2018 NË BRIGJET E ITALISË.

GUARDIA DI FINACA ITALIANE , Z.MINISTER XHAFA QEVERIA JUAJ ËSHTË NARKOTRAFIKANE. 10TON NE 4 MUAJ NË 2018 NË BRIGJET E ITALISË.

“Shqipëria nuk është më prodhuese e marihuanës”, thotë ministri i brendshëm shqiptar, Fatmir Xhafaj. Por Nicola Altiero, gjeneral Brigade i Guardia di Fianaca (GdF) në Bari, përgjigjet: “Ne kemi kapur 860 kg marihuanë dhe hashash në vitin 2015, 13.9 ton në vitin 2016, 34.9 ton në 2017 dhe gati 10 ton në katër muajt e parë të 2018” duke shtuar se “asetet e sekuestruara janë prodhuar jo më shumë se gjashtë muaj më parë”.
Kapitulli i parë i këtij hetimi përfundoi në këtë kontradiktë të dukshme.
Si është e mundur që, pavarësisht shpalljes së një “lufte të pamëshirshme kundër drogës” në vitin 2013, aeroplanët e Guardia di Fianaca-sitaliane fotografuan një bum në plantacione kanabis në Shqipëri midis 2013 dhe 2016? Si është e mundur që, pavarësisht shkatërrimit të plantacioneve të ajrit në vitin 2017, marihuana shqiptare vazhdon të mbizotërojë në brigjet e Pulias?
Për opozitën shqiptare nuk ka dyshime: “Qeveria e Edi Rama lejon që kultivimi të fitojë një avantazh politik”, argumenton Lulzim Basha, kreu i Partisë Demokratike (PD). Por Rama refuzon akuzat e udhëheqësit demokrat.
Për t’iu përgjigjur pyetjeve fillestare, atëherë duhet të ktheheni te lajmet dhe të rishikoni skandalet e viteve të fundit.