JA KUSH I DUHET PER KRYETAR BASHKIE ,Jo polic Frani e Polic Pjerin qe shkatrruan LEZHEN sebashku.

Eduart Ndocaj ka lindur më 18 Shtator 1975 në Manati të Lezhës. Në vitin 1981 deri ne vitin 1989 ka mbaruar 8 vjeqaren ne fshatin Manati te Lezhes. Në vitin 1985 deri ne vitin 1990 esht marr me kursin e piktures ne shpine e pionjerit ne Lezhe . Në vitin 1990 konkuroj ne shkollen e piktures ne shkoder po si nje djale i nje ish te persekutuari nuk u pranuan pikturat e ti ne provim. Në vitin 1990 filloj shkollen e mesme ne gjemnazin e Lezhes deri ne fun te vitit 1992 , pastaj braktisi shkollen u largua drejt greqise si emigrant. Në vitin 1994 deri ne vitin 1996 mbaroj detyrimin ushtarak ne Pashaliman te Vlores ku u dallu si nje nder polumbaret me te mire te ushtrise shqiptare ne ate kohe ku mori pjes në disa operacione shpetimi dhe rekuperimi siq ishte tragjedia e shkodres ku humben jete disa qytetare ne liqen. Që në vitin 96 jeton ne milano te italisë deri me sod . Ku ka kriuar nje biznes të sukësesëshëm.

Në vitin 2007, fillon studimet për Gjeometri në shkollën teknike profesionale “Luca Paciola Noli” në Itali dhe i mbaron në vitin 2012 .

Në vitin 2012-14, praktikë pune si gjeometër (në sistemin italian “Master”) në terren nëpër kantiere.

Në vitin2010-2011, ka kryer studime për “Strukturat metalike”, i nevojshëm për kualifikimet e vazhdueshme në sektorin e ndërtimit.

Në vitin 2009-2010, ka kryer shkollën për zjarrfikës, emergjencat shëndetësore dhe respektimin e masave teknike).

Në vitin 2008, merr nga Ministria e Punës dhe Zhvillimit Ekonomik në Itali çmimin e shoqëruar me medalje ari “Italia che lavora”.

Në 2010, merr nga shoqata për të Drejtat e Njeriut “IGFM” çmimin për kontributin e dhënë në mbrojtje të drejtave të emigrantëve shqiptarë në Itali.

Me rastin e 99 vjetorit të Pavarësisë merr mirënjohje nga Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Romë për kontributin e dhënë për emigracionin.

Po ashtu vazhdimisht ka marrë shumë mirënjohje e tituj për angazhimin e tij në fushën sociale e politike.

Ne vitin 2008 ministria e punes italiane e dekoron me medalie te arte per një ndër 10 bizneset Ndocaj Costruzion Srl me te sukësesëshëm ne Lombardi te Italisë z.Eduart Ndocaj.

Në vitin 2013, Kandidat i PS në Qarkun Lezhë.

Në 2014,ai bashke me disa biznesmen shqiptare ne europe themelon Lëvizjen Politike në Diasporë “Fronti Demokristian Shqiptar”.

Në 2014, përmes një marrëveshje politike bëhet zv. Kryetar i Partisë Demokristiane Shqiptare.

Në nëntor te 2015 u zgjodh deputet i kuvendit te shqiperise dhe u zgjodh anëtar i përhershëm i komisioneve Parlamentare për “Veprimtari prodhuese” dhe “Integrimin”.

Në 2016 u ftua ne senatin amerikan ku pati takime te rëndësishëm nga senator te ndryshëm Per qeshtien shqiptare ku u dorzua nje dosje me 22 pika per problemet qe pengojne demokeacin ne vend .Është hera e parë në 25 vitet e fundi, një deputet që s’ka qenë kurrë kryetar i një partie politike, që s’ka qenë kurrë Kryeministër, Ministër merr një ftesë kaq të rëndësishme për në SHBA. Ajo, që bie në sy është fakti se z. Ndocaj është ftuar në njëjtën kohë që Rama do të vizitoi Washingtonin. Duhet të theskojmë se z. Ndocaj ka qenë kritikuesi më i madh i Ramës dhe vizita e tij duhet të ketë një shpjegim më të thellë politik.

Po ne 2017 pati takim të rendesishem ne shpin e bardhe ne Teksas ku u takua me sekretarin e shtetit te Teksasit ku ju dha titull nderi i teksasit . Pati takim dhe deputet te parlamentit te Teksasit.

Në 2017 ne New York u pranua si antar nderi ne lidhjen E Shqiptreve te Amerikes nga presidenti saje ish senatori Zhozef DioGuatdi.

Në 2017 zgjidhet krytar i Bashkimit Demokristian SHQIPTAR PBDKSH

Ne 2017 kandudat per deputet i qarkut Lezhe ne siglen Demikrustiane PBDKSH.

Në cilësinë e Kryetarit të Frontit Demokristian Shqiptar dhe të zv. Kryetarit të Partisë Demokristiane Shqiptare ka bashkëpunuar me Forza Italia në zgjedhjet e fundit 2016 italiane për Parlamentin Europian.

Ka përfaqësuar disa herë Shqipërinë dhe demokristianët shqiptarë në takime të niveleve të larta të PPE (Partive Popullore Europiane” dhe të Parlamentit Europian.

Ka marr pjes ne dy epspozita me piktoret e qarkut të lezhe ne 2017.

Iniciues i peticionit për të drejtën e votës së emigrantëve ku .

Një ndër projektuesit kryesor të projektit gjigant për selinë qendrore për gjithë Botën të UNICREDIT tek “Porta Garibaldi” në Milano i kryer nga Gruppo Ndocaj.

Ish deputet, anëtar i përhershëm i komisioneve Parlamentare për “Veprimtari prodhuese” dhe “Integrimin”.

Wwe.eduartndocaj.al Www.pbdksh.al Eduartndocaj@gmail.com