PROJEKTI NDOCAJ PER LEZHEN 2019 BASHKIA LEZHË FSHEHË ARTIN E HISTORINË. DO TI NXJERRIM SËBASHKU

PROJEKTI NDOCAJ PER LEZHEN 2019

BASHKIA LEZHË FSHEHË ARTIN E HISTORINË. DO TI NXJERRIM SËBASHKU

Sot Lezha nuk ofron asgjë turizmit dhe qytetareve shqiptare per ta vizituar ate, perveç reres së plazhit dhe kafeneve. Ndertimi i nje muzeu historik dhe nje muzeu kulturor per Lezhen do jetë një pikë delikate e jashtezakonëme per turizmin e huaj dhe ate vendas .
Duke qene se un kam pare nje magazin plot e perplot me materiale historike të vendosur njera mbi tjetren apo kuturu dhe po shkatrroheshin totalisht, historia e nje qyteti per nga pa’aftesia e ketij krytari qe nuk din çdo te thotë muze,kulturë dhe turizem ,nje gershet perfekt per te terheq vemendjen e turistave te huaj qe admirojne kulturat te ndryeshme , dhe ajo mete veçantat po mbahet e fshehur.

Bashkia lezhe 2019 brenda 100 diteve do ketë kete muzeum me çdo costo meqense janë me dhjetra ambjente nen pronsinë e bashkise , ajo enderr e lezhjaneve do rralizohet nga vet ata qe duan nje gjete tillë sepse bashkia do e rralizoje duke marrë mendimin e historianeve lezhjan per muzeun historik, dhe duke marr mendimin e artistave dhe dashamiresve te artit, Muzeun e artit lezhjan. Dhe duke krijuar 10 vende pune ne kete drejtim te artit dhe historisë.

NJË VENDI HIQI HISTORINË DHE KULTUREN SKE NEVOJE TA PUSHTOSH SEPSE AI NUK EGZISTON .
KJO POLITIKE BARBARE ANTI KOMBETARE
PO JA ARRIN TA BËJE KËTË, ZGJOHUNI SHQIPTARE.

Kostoja e ketij operacioni do jet rreth 100 mije euro.
Kostoja ne lek do jete rreth 130 milion lek te vjetera .

KJO DO JETE NJE PUNE QE DO RRALIZOHET BRENDA 1 VJEQARIT PARE , MAS MARRJES SE BASHKISE.
JU KERKOJ NDIHMEN TUAJ TA MARRIM BASHKINE SEBASHKU.