Projekti “Ndocaj” për Lezhën: Lezha turistike është prioritet i punës sime. Lumi Drin brenda dy vite të para të mandatit tim do të shndërrohet në një destinacion turistik.

Home » Aktualitet » Projekti “Ndocaj” për Lezhën: Lezha turistike është prioritet i punës sime. Lumi Drin brenda dy vite të para të mandatit tim do të shndërrohet në një destinacion turistik.

By arberia on August 1, 2018. No Comments

Projekti “Ndocaj” për Lezhën: Lezha turistike është prioritet i punës sime. Lumi Drin brenda dy vite të para të mandatit tim do të shndërrohet në një destinacion turistik.

Lezha ka një luë të jashtëzakonshëm, i cili deri nga fundi i shek. XIX ishte i lundrueshëm. Kurse sot mbi lumin Drin lundrojnë kafshë të ngordhura mespërmes qytetit. Duhej e duhet të ishte ndryshe, lumi Drin e ka bukurinë e vet të jetë i lundrushëm përsëri, me varka e mjete të tjera argëtuese lundrimi. Lumi duhet të ishte e të jetë ambient çlodhës dhe zbavitës për banorët dhe mijëra turistë, dhe jo siç është katandisur në një vend-shkarkues ujërash të zeza e mbeturinash që vijnë nga Vau i Dejës e derdhen në det. Dhe e gjitha kjo ka mbetur si shkak i mos sistemit me 200 metra tub dhe vendosjen e nje bllokazhi komandimi e filtrimi që do ndikonte, jo vetëm për evitimin e përmbysjeve, por edhe në pastrimin e tij dhe të përshtatshëm për lundrim. Ndërhyrjet e sipër cituara do të ndikonin mbi të gjitha edhe në eliminimin e sëmundjeve si dhe në faunën përgjatë shtrirjes së lumit. Të nderuar lezhianë, ndërhyrjet për përmirësimin e lumit Drin do të ishtin mjaft të dobishme edhe në shumë aspekte.
– Vendosja e mjeteve lundruse dhe ndërtimi i 20 stacioneve ankuruese do krijonte hapësira të favorshme të lëvizjes turistike e të gjithanshme drejt Durrësit, Velipojës e të gjithë vijës bregdetare duke filluar me Lagunën dhe Ranën e Hedhur e vende të tjera frekuntuese. Investimet për mirëmbajtjen dhe mirëshfrytëzimin e lumit Drin do të krijonte mbi 250 vende të reja pune, kryesisht punësim sezonal për të rinjtë.
– Kostoja e projektit për ndërhyrjet e sipër përmenduara do të jetë 1.6 milion euro dhe do të jetë prioritet i punëve të bashkisë në dy vitet e para të mandatit.
– Të nderuar lezhianë, mirëbesoni në ambiciet e mia investuese se do jenë interes dhe përfitim për ju dhe ardhmërinë dinjitoze për secilin që voton plot besim për Eduart Ndocaj.Fotografia e Eduart Ndocaj..

Leave a Reply