Deklarata bombastike, ministri gjerman ua thotë në sy pederastit politikanit shqiptarë ministrit Bushati: Jo çelje negociatash në qershor 2019!

Deklarata bombastike, ministri gjerman ua thotë në sy politikanëve shqiptarë: Jo çelje negociatash në qershor 2019!

Deklarata bombastike, ministri gjerman ua thotë në sy politikanëve shqiptarë: Jo çelje negociatash në qershor 2019!

Ministri i Jashtëm gjerman, Heiko Mass, ka bërë një deklaratë të fortë lidhur me negociatat e anëtarësimit të Shqipërisë në BE.Ministri Heiko Maas tha se Gjermania ka kërkesa të caktuara sa i përket çështjes së reformave dhe qershori 2019 nuk do të thotë çelje automatikisht e negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë në BE.

“Ne kemi pasur një diskutim në qeverinë federale se cila është perspektiva e Ballkanit Perëndimor. Në qershor të këtij viti u mor një vendim orientues sa i përket fillimit të mundshëm të bisedimeve të anëtarësimit  me Shqipërinë duke nisur prej 2019. Është një vendim që tregon vlerësim për reformat që janë marrë vitet e fundit në Shqipëri.

Në të njëjtën kohë, shtetet anëtare të BE kanë bërë të qartë se qershori i 2019 nuk do të jetë një automatizëm sa i përket çeljes së bisedimeve të anëtarësimit. Kriteret për këtë janë të ditura dhe të qarta.

Duhet të ekzistojë hapa për rezultate të tjera sa i përket reformave në mënyrë të tillë që të mund të bindim edhe të gjithë ata që janë disi skeptikë sa i përket këtij procesi. Bëhet fjalë më së shumti për konsolidimin e shtetit ligjor apo pavarësinë e sistemit të drejtësisë. Jam tepër optimist që do ecim përpara në këtë rrugë”, tha ministri gjerman.