Lezhë/Problematikat e fillimit të vitit të ri shkollor, reagon Eduart Ndocaj: Lezhianët nuk mund të gënjehen nga paaftësia në sistem.Eduart Ndocaj shpalos programin , BASHKIA LEZHE 2019

Lezhë/Problematikat e fillimit të vitit të ri shkollor, reagon Eduart Ndocaj: Lezhianët nuk mund të gënjehen nga paaftësia në sistem.

    

Përmes një reagimi në rrjetet sociale, Eduart Ndocaj, me cilësinë e kandidatit për kryebashkiak i Lezhës, ka denoncuar gjendjen e objekteve shkollore të kësaj bashkie në prag të fillimit të vitit të ri shkollor. Z. Ndocaj, teksa ka nënvizuar papërgjeshmërinë dhe mungesën e seriozitetit të bashkisë në përmirësimin e kushteve pranë institucioneve shkollore, ka mbajtur në qëndrim të ashpër dhe ndaj ministres së arsimit, znj. Lindita Nikolla, të cilën e shigjetoi për mungesë vëmendjeje ndaj Lezhës, e cila ka ngritur në sistem drejtues të paaftë dhe po mban në drejtim individë që shkelin ligjin, siç është drejtori i drejtorisë së arsimit të qarkut Lezhë, Bardhok Pulaj.

Më pas, në vijim të reagimit të tij, Eduart Ndocaj, ka premtuar për qytetarët e Lezhës, se investimet në objektet dhe në infrastrukturën shkollore do të jenë prioritet i punës së tij si kryebashkiak i Lezhës, nëse fiton zgjedhjet në vitin 2019. Në fund të shënimit të tij, Ndocaj, nuk ka hezituar të ftojë lezhianët ta mbështetin në projektin e tij, pasi, siç cilëson ai, të gjithë bashkë do t’ia dalin të rikthejmë dinjitetin e arsimit në këtë bashki.

Ja reagimi i plotë i Eduart Ndocaj:

Bashkia e Lezhës si imazh për të hedhur hi syve, përdor fotot duke lyer shkollat, për t’u tallur me lezhianët.
Por, në fakt realiteti është shumë ndryshe. Fëmijët tanë mësojnë në kushte skandaloze, sic pamjet flasin vetë.
Fran Frrokaj duhet t’a dijë se lezhianët nuk mashtrohen dhe as nuk gënjehen! Lezhianët nuk mashtrohen as nga deputetja jonë që është ministre arsimi, zonjën Nikolla, së cilës s’i intereson arsimi, se e ka të mangët për vete me doktoraturë të blerë dhe pa asnjë kontribut në arsim .
Lezhianët nuk mund të mashtrohen as nga një drejtor i drejtorisë së arsimit lezhë, i cili tashmë njihet si i pa afte dhe i korruptuar, aq sa i tha edhe Dom Gencit, se po mashtron në stilin e tij të vjetër komunist dhe arrogant , ku shkolla e Oroshit ishte pa drita fare dhe 12 të tjera në Mirditë pa drita. Ku kemi drejtorë shkollash doktorë lopësh dhe të dalë ne pension që gjoja punojnë akoma se sipas z. BARDHOK PULA këta plotesojnë kriterin.

Të gjitha shkollat, kopshtet dhe çerdhet e Lezhës do të kenë dritë dhe ngrohje të garan tuara nga bashkia , me teknologjinë e e re me panela diellore dhe impiante ngrohjeje .
Të gjitha shkollat e Lezhës do të kenë laboratore dhe kushte shkollore, siç janë në vendet europiane.
Të gjitha shkollat e Lezhës do të kenë minifusha futbolli dhe me investimet që do të kryejmë në këët sektor, do të ia kthejmë dinjitetin fëmijëve lezhianë.

Bashkia e Lezhës në 24 muajt e parë do të investojë në shkollat e saj, objekte dhe infrastrukurë, 5milion euro, fond i garantuar nga BE me projekte të aplikuara nga bashkia.

VOTONI EDUART NDOCAJ PER LEZHEN 2019

 

PROGRAMI BASHKIS 2019

Ky esht nje program per LEZHEN . Ju lutemi na nisni edhe mendimet tuaj.
Bashkia e Lezhës do të menaxhohet së bashku me profesionistë dhe intelektualë që Lezhën nuk I mungojnë, por që ua kanë zënë vendin horrat që s’do kenë akses në asnjë zyrë bashkie. Dhe fondet do menaxhohen me transparencë, bashkë me qytetarët, duke marrë mendimin e qytetarëve për çdo investim apo projekt të bashkisë, sipas modelit zviceran. .
IPROGRAMI PER nfrastruktura & bujqësi:
1. Brenda 4 viteve çdo fshat do ketë rrugë të asfaltuara dhe qendra të ndriçuara.
2. Do rikonstruktojmë kanalizimet e ujërave të zeza dhe të bardha në Lezhë që të evitohen përmbytjet e qytetit.
3. Do ndërtojmë sistemin e transportit publik sipas modeleve më të mira europiane, duke lidhur secilin fshat me qendrën e bashkisë. Transporti për nxënësit e shkollave do jetë falas.
4. Do të pastrojmë të gjitha kanalet kulluese në administrim të bashkisë.
5. Do të ndërtojmë kanale vaditëse që mbulojnë të gjitha fshatrat e Lezhës
6. Çdo familje në fshat që s’ka njeri të punësuar në privat apo shtet, do t’i mundësohet 100% rimbursim të shpenzimeve për punimin e tokës.
7. Do ndërtojmë tregun e ri me fonde të Bashkimit Europian siç është në Tiranë dhe do të ulim me 30% tarifën aktuale për tregtarët.
PROGRAMI PER Mirëqënia Sociale:
1. Për të gjithë të moshuarit që jetojnë vetëm do ndërtojmë skema për rimbursim të ilaçeve
2. Për çdo familje me 8 anëtarë që nuk kanë asnjeri të punësuar në zonat fushore do t’u jepet nga një lopë, ndërsa në zonat malore do u mundësojmë 5 krerë të imta brenda dy viteve të para të mandatit tim.
3. Për familjet që kanë një person me aftësi të kufizuara në shtëpi Bashkia Lezhë do japë 5000 lekë të reja në muaj.
4. Për çdo çift të ri bashkia I mundëson pagesën e 50% të qerasë.
5. Per çdo lindje të fëmijës së parë bashkia do të japë 100.000 lek shpërblim dhe 12 muajt e parë të çerdhes falas.
6. Për çdo lindje tjetër pas fëmijës së parë bashkia do të japë një shpërblim prej 50.000 lekësh.
7. Çdo familje që s’ka të punësuar bashkia do u paguajë 50% të faturave të energjisë dhe ujit duke vendosur nje tarifë fikse asistence 30 mije lek në muaj.
8. Bashkia Lezhë do paguajë 50% të tarifës së shkollimit universitar për studentët ekselentë.

PROGRAMI PER Mirëqeverisje:
1. Te gjitha shkollat 9-vjeçare dhe të mesme do kenë ngrohje dhe ndriçim me sistemi diellor që do të garantohen nga fonde të sigurta nga projekte të BE për njësitë vendore në zhvillim.
2. Do ulim taksat e bashkisë për qytetarët me 50%, përfshirë taksën e tokës, për familjet që nuk kanë anëtarë të punësuar.
3. Çdo biznes i ri me mbi 10 punëtorë do përjashtohet nga taksat për 2 vitet e para.
4. Bashkai në bashkëpunim me biznesin do të sigorojë kurse falas sipas nevojave të tregut të punës sipas modelit dhe të mbeshtetur nga Bashkimi Europian .
5. Të rinjtë që mbarojnë shkollën me nota të shkëlqyera do të punësohen nga bashkia në profesionin e tyre pa asnjë burokraci.
6. Bashkia Lezhë do të ngrejë fonde për futjen e teknologjisë në shkolla dhe aftësimin teknologjik të publikut me anë të kurseve të ndryshme.
7. Do restaurojmë Pallatin e Kulturës me kushte bashkëkohore në bashkëpunim me LA SCALA DI MILANO. Do administrojmë talentet e reja dhe të afirmuara duke krijuar grupe artistike të të gjitha moshave.
8. Bashkia Lezhë do të paguajë 100.000 lekë shpërblim çdo vit për artistët lezhjanë në shenjë mirënjohje nga qyteti.
Administrimi i bashkise

PROGRAMI PER ARTIN DHE KULTUREN LEZHJANE.
Kultura dhe infrastruktura qe ka bere Bashkia e Qytetit Lezhe ne 28 vite eshte si me poshte.Lezha n’der vite ka pas shum qe kan dhene , per qytetaret e Lezhes ne Aktrim, Regjizur, Piktur,Poet,Shkrimtare,Muzikat,Instrumentis , e tje e tje.
1.Pallati kultures aktual do rikpstruktohet totalisht dhe do jete ne kushte optimale dhe multifunksional,per ata qe duan te shijojn nje spektakel.
2.Qytetaret lezhian nuk do paguajn as nje cent per per aktivitet qe do prganizohen nga bashkia lezhe apo pallati kultures.
3.Per artistet pallati kultures do jet ne dizpozicion 24 ore po ashu dhe per banden e qytetit ku do mund te kryejt prova dhe gjjthqka tjeter.
4.Perioritet kryesor eshte dhe ndertimi i nje kinemaje per qytetaret
5.Ne qytetin e lezhes do ndertojme nje muze ku do pasqurojm gjithqka nga arti dhe kultura,sigurisht ne mbeshteje te jashtzakoneshme te turizmit.
6.Bashkia lezhe do ndertoj me çdo kusht Shtepin muzi te homerit shqiptar At Gjergj Fishtes ku donatoret jan te shumt qe kjo veper te realizohet , por bashkia dhe institucionet kan qene gjithmon indiferent ndja ketij kolosi te letratures shqipetare.
7.Do ngrijme nje grup pune profesional ne arkiologji qe Bashkia do mbeshtes fuqimisht qe te nxjerre ne drit objektet qe kane mira vjet qe jane te fshehura nen toke dhe i perkasin kultures se lashte dhe qyteterimit tone.

TAKSA E LOKALEVE
Bashkia lezhes kthehet ne gjobevenes per lokalet qe kan nje tavolin jasht ne ambjent te hapur, qmimi per nje tavolin jashte 3shte 30mije lek te reja pra nje lokal me 5 tavolina paguan 150mije lek te reja ne 6 muje . Kjo esgte vjedhje e pa moraleshem , nje gjob kunder biznesit lezhjane .
Te dashur biznesnen lezhjan ajo qe garantoj un si kryetare i bashkise se ardheshme 2019 eshte .
1 , eliminimi i ksaj gjobe ordineren diten e pare te marrjes se mandatit te KRYETARIT TE BASHKISE LEZHE.
2. Ulia e takses se bashkise ne nivelin 25% te tarifes aktuale brenda 6 mujoreshit te pare .
3, trainimi i personelit nga ana e bashkise lezhe me kosto zero.
4, dhe cdo bizbes qe hapet i ri gjate qeverisies time te bashkise nuk do paguaje taksa bashkiake per 12 muaj..

Gruppo Ndocaj
Viti 2000 ishte piknisja e startimit te “Gruppo Ndocaj” me president Z. Eduart Ndocaj, një biznesmen i palodhur dhe një familjar shembullor. Sot mbushen 18 vite aktivitet në ndërtim e zhvillim ne Milano e mbarë Italinë, gjë që I ka mundësuar krijimin e partneriteteve serioze me kompanitë dhe autoritetet më të rëndësishme në Itali.
Bashkëpuntorët e “Gruppo Ndocaj” janë të shumtë në numër; mbi 20 mijë punëtorë kanë kaluar nga zyrat e “Gruppo Ndocaj” duke ju siguruar të ardhmen familjeve të tyre në Itali dhë Shqipëri. Mbi 16 mijë shqiptarë kanë bërë dokumentat e tyre për lejëqendrimi në Itali . Mbi 500 të vetpunësuar të vegjël kanë bashkëpunuar dhe u është siguruar punë nga kompania jonë gjatë kësaj kohe.
Z. Ndocaj i falenderon të gjithë bashkëpunëtorët, duke i garantuar se do të vazhdojë të bashkpunojë me to edhe për të mirën e qytetit të Lezhës, dhe j’u uron të gjithëvë mbarësi familjare e mirënjohje.

Se bashku realizojm qytetit qe duam.

PROGRAMI PER NJE QEVERISIE DINITOZE PER LEZHEN . VOTO EDUART NDOCAJ .
www.pbdksh.al
Www.eduartndocaj.al
eduartndocaj@gmail.com
Cel. 0696577785
Cel it. 0039 347853478574001

 

BASHKIA LEZHE SHPERDOROJ KETO TE ARDHURA.

1)Bashkia Lezhë e falimentuar tashmë.
1000 militant më teper në bashki x 500 mijë leke te në muaj shpenzim në 4 vite
= £ 20.000.000.000 miliard lek dëm ekonomik.

2) Taksa e plazhit Tale-Shëngjin dhe Rana e Hedhur në 4 vite Bashkia Lezhë merr mbi 5.000.000 milion euro në lekë jan 6 miliard leke .

3) Taksat e biznesit lezhjan ku jan mbi 2500 biznese që paguajnë 500.000 mijë lek në vit.
500.000x285o = 1.500.000.000miliard lekë për 4 vite = 6.000.000.000 miliard lekë.

4 ) Buxheti i Lezhës eshtë në 6.000.000.000 miliard lekë në vit në 4 vite jan = 24.000.000.00 miliard lekë

5) Ujësjellësi i Lezhës janë të regjistruar 25.000 familje x nga 240.000 mijë lekë në vit për 4 vite rresht = 24.000.000.000

6) Hyrjet e takses ndërtimit në 4 vite është mbi 4.000.000.000 miliard lekë.

7) Taksa e meturinave 30 mijë familie që ju nerret sistematikisht 16.000mije lekë në muaj për 12 muaj = £ 192.000 x 50.000 mije familie x 4vite £23.000.000.000miliard lekë

8 ) taksa e tregut ne 4 vite 1 miliard Leke

SHIFRA ESHTE MARRAMENSE MIQ

TOTALE e LEKEVE QE BASHKIA KISHTE NE DISPOZICION NE 3 VITE
TOTALE LEK 108.500.000.000 miliard lek të vjetra asnjë investim i dukshem.

PREMTIMET E FRANIT Në 2015-
1)Ku mund të rregullohej trotuari dhe ndriçimi në fshatin Manati turp që protestojnë për një kryetar të paaftë .
2) Rregullimi rruges Barbullojë-autostrad Manati e pakalueshme.
3) Rregullimi rruges Tresh autostrade e pakalueshme.
4) Rregullimi i rruges Spitenit e pakalueshme
5) Përmbytja e fushes Spiten-Tresh-Manati,Torrovic,e Zadrim akoma nën ujë.
6) rruga e Torovicës 27-vite mashtrim po ashtu edhe Bashkia Lezhë mashtroi në 2015-tën
7) Përmbytjet e Fushes Torovicës bllokimi i kanaleve të papastruar.
8) permbytja e qytetit Lezhe ne 2 ore shi asnje investim.
9) ShkatrRimi pyllit dhe plazhit të Shëngjinit nga deti ku smerr asnje masë. 10)Zero investim në kulturen e Lezhës një pallat kulture jashtë çdo standarti.
10, papasteritia ne plazhet e shengjinit tales dhe kunes.
11, sarriti te investoje asnje ujsjelles per asnje fshat .
12, 3vite asnje grope se mbylli ne qytet
13, asnje shkoll sarriti ta furrnizoje rregullisht me ngrohje
14, asnje investim ne arsim apo kulturen e qytetit lezhes.
15, skemi nje muze historik apo kulturir.
16, sarriti te rikonstruktoj shtepin e Gjergj Fishtes.
17, qyteti me teper rrin ne ersire se sa me drita nga mos pagesa apo fiken qellimist mas ores 2 te nates.
18, sarriti te shtronte qofte nje rruge fsahti as ne qakull as me asfalt.

Votoni Eduart Ndocaj, nje managjues dhe i pakorruptuar . Votoni per taksat tuaja mos te vidhen , votoni per shpresen e femive tu . Mos e shit voten se hajnat do ti vjedhin keto taksa. VOTO EDUART NDOCAJ PER LEZHEN 2019. wwwpbdksh.al