MRIKA VATA ME PSEODONIMIN (MIMI KODHELI) FESTON DITELINDJEN ME KAUBOYSIN.

Atëherë, kur hidheshin themelet e Rilindjes.
Uronim dhe Mimin për ditëlindje.
Premtimet e Lezhës i harrove shpejt,
Kukësit i vure taksë për shtëpin e vet.

Një përshëndetje kam për ty “kolege”,
Që tek kënga e bejtja mbete.
Anita Bitri dikur këndoj,
e sot ti e meriton.
“Ku shkuan fjalët që m’i thoje me aq zjarr?
Ku shkuan premtimet që bëje cdo mëngjes?
Ku fluturoj e jotja qeveri e parë?
Që për Lezhën dhe Kuksin ju ke sjell vetëm stres!