SHBA-BE piketojnë Ilir Metën një nder hajdudat më të medhej te shqiptarëve, pas ‘njeriut të hekurt’ të Evropës, në zyrën e Presidentit ‘tmerri’ i politikanëve

SHBA-BE piketojnë Ilir Metën, pas ‘njeriut të hekurt’ të Evropës, në zyrën e Presidentit ‘tmerri’ i politikanëve

SHBA-BE piketojnë Ilir Metën, pas 'njeriut të hekurt' të Evropës, në zyrën e Presidentit 'tmerri' i politikanëve

Vetëm një ditë pas vizitës së ‘njeriut të hekurt’ të BE, Luigi Soreca, në zyrën e Presidentit Ilir Meta ka shkuar një tjetër zyrtar i lartë. Zyrtarja e lartë e DASH, Elisabeth Millard, ka nisur vizitën e saj në Tiranë me takimin me Metën, duke dhënë mesazhin se Presidenti është politikani i parë në listën e zezë të SHBA-BE. Dy zyrtarët në takim vlerësuan rëndësinë e ecurisë së reformave për të forcuar shtetin e së drejtës.


 


Presidenti Meta garantoi zyrtaren amerikane se Shqipëria është e vendosur në përmbushjen e detyrimeve që burojnë nga dokumenti i Partneritetit Strategjik Shqipëri-SHBA. Pjesë e bisedës mes kreut të shtetit Ilir Meta si edhe zyrtares së DASH, ishin edhe zhvillimet në rajonin e Ballkanit Perëndimor.

“Është me rëndësi finalizimi i dialogut Kosovë-Serbi përmes marrëveshjes. Marrëveshja Kosovë-Serbi garanton perspektivën europiane, konsolidon bashkëjetesën ndëretnike dhe paqen në rajon” theksoi Presidenti gjatë takimit.

Në përfundim dy bashkëbiseduesit, vunë theksin në rëndësinë e suksesit të referendumit në Maqedoni si cëshje me rëndësi për të ardhmen europiane të të gjithë rajonit.