Te rinjte duhet te studiojne librat e filozofeve themelues te Demokracise Kristiane, Robert Schumann -France, Konrad Adenauer -Gjermani, Alcide de Gasperi -Itali

 

  • Ta ngrejme e ta forcojme Akademine Politike Demokristiane. Te rinjte duhet te studiojne librat e filozofeve themelues te Demokracise Kristiane, Robert Schumann -France, Konrad Adenauer -Gjermani, Alcide de Gasperi -Itali dhe dhjetra pasues te filozofise se tyre ne te gjithe europen dhe boten. Keta filozofe jane arkitektet e Bashkimit Europian. Kush ka vizituar Brukselin dhe nuk ka pare para godines se madhe te parlamentit Europian monumentin e Robert Schumann -it ? Sot eshte koha e rikthimit te filozofise e cila ndertoi Europen Perendimore mbas Luftes se Dyte Boterore.