Nga Eduart Ndocaj: Fran Frrokaj, Kryetari që kontribuoi në rënien e Bashkisë Lezhë

Nga Eduart Ndocaj: Fran Frrokaj, Kryetari që kontribuoi në rënien e Bashkisë Lezhë.

    

Para 3 vitesh Lezha renditej Lezha renditej e dyta, pas Tiranës ,sa i takon nivelit të shpenzimeve mujore, dhe mbante një kuotë mbi mesataren e vendit . Me ardhjen e Partisë Demokratike në krye të saj gjithçka është përmbysur që në 2017, vit I cili na jep një shifër alarmante , ku qyteti Lezhë jo vetëm që ka humbur vendin e dytë pas Tiranës, por ka rënë nën mesataren e vendit.

Ky qytet ka pësuar nje shëndërrim total në negativitet të ekonomisë dhe zhvillimt rural.
Në vitin 2015 familjet në 5 qarqe të vendit konsumonin mbi mesataren e vendit, ndërsa në vitin 2017 vetëm familjet e vetëm 2 qarqeve, Tiranës dhe Durrësit konsumojnë mbi mesataren e vendit, teksa 10 qarqe te tjera konsumojnë nën mesatare. Dhe një ndër to është edhe Bashkia e Frrokajt, e quaj të tillë pasi e ka trajtuar si shtëpinë apo pronën e tij, si shtëpinë apo pronën e militantëve, si shtëpi apo pronë e të paaftëve, të gjitha këto lidhur me një kryqëzim, emir I të cilit është shkatërrim.

Shqetësimi im dhe I juaji, pasi unë jam një prej jush, duhet të jetë sot I madh, duhet të jetë një shqetësim që do përkthehet në votë, duhet të jetë një shqetësim që do I japë përgjigjen e merituar Partisë Demokratike dhe Fran Frrokajt në zgjedhjen e ardhshme, jam I bindur për diçka, ky popull nga ku lindëm edhe unë e Frrokaj, është I zgjuar, dhe si I tillë nuk do gabojë më.
Gjithsecili do marrë vendin e merituar. Për këtë jam I bindur!

Statistika e vjedhjes ne 3 vite nga bashkia.

1000 militant më teper në bashki x 500.000 lekë te në muaj shpenzim në 4 vite = £ 20.000.000.000 lek dëm ekonomik.
2) Taksa e plazhit Tale-Shëngjin dhe Rana e Hedhur në 4 vite Bashkia Lezhë merr mbi 5.000.000 milion euro në lekë jan 6 miliard leke .
3) Taksat e biznesit Lezhjan ku jan mbi 2850 biznese që paguajnë 500.000 lekë në vit. 1.000.000×2850 = 2.850.000.000 lekë për 4 vite = 11.400.000.000 lekë.
4 ) Buxheti i Lezhës eshtë në 6.000.000.000 lekë në vit në 4 vite jan = 24.000.000.00 lekë
5) Ujësjellësi i Lezhës janë të regjistruar 25.000 familje x nga 240.000 lekë në vit për 4 vite rresht = 24.000.000.000 lekë
6) Hyrjet e taksës së ndërtimit në 4 vite është mbi 4.000.000.000 lekë.
7) Taksa e meturinave 30 mijë familje që ju nerret sistematikisht 16.000 lekë në muaj për 12 muaj = £ 192.000 x 50.000 mije familie x 4vite £23.000.000.000 lekë
8 ) taksa e tregut ne 4 vite 1 miliard Leke

NJE VJEDHJE SISTEMATIKE E TAKSAVE TE LEZHJANËVE.