A rriten thonjtë dhe flokët pas vdekjes?

Zbuloni nëse ky është një realitet apo një mit i kulturës popullore!

Këtu është një pyetje e frikshme, që thonjtë dhe flokët vazhdojnë të rriten pas vdekjes së një personi.

Përgjigja shkurt: Nuk është!

Kjo për shkak se pas vdekjes, trupi i njeriut bëhet i dehidratuar, duke bërë që lëkura të tkurret.

Ky tkurrje ekspozon pjesët e thonjve dhe flokëve që dikur ishin nën lëkurë, duke i bërë ato të dukeshin më gjatë se më parë, shpjegon dermatologu Dr. Doris Day.

Zakonisht, thonjtë rriten rreth 0.1 milimetra në ditë. Por të rriten, ata kërkojnë një glukozë të thjeshtë që ndihmon për t’i dhënë energji trupit.

Sapo trupi juaj vdes, nuk prodhon më glukozë, kështu që kapilarët, flokët dhe qelizat e thonjve ndalojnë rigjenerimin.

Përveç kësaj, rritja e thonjve dhe flokëve nxitet nga një rregullore hormonale komplekse, e cila ndalon punën pas vdekjes, sipas një studimi të botuar në gazetën BMJ .

Shpesh, kultura popullore është e gabuar në lidhje me këtë fakt.