Kujdes, kjo është pija që ju shkakton sulm në zemër

Për tri vite, menaxheri i ndërtimit nga Brighton nuk u shqetësua nga kjo. Por një ditë, pasi konsumoi dy kanaçe pije energjetike rresht, pati një goditje të tmerrshme që erdhi nga zemra e tij.

Mark, 52 vjeç, mendonte se po vdiste. “Ishte absolutisht e tmerrshme,” thotë ai. “Zemra ime po rrihte shumë shpejt”.

Marku mendohet të jetë një nga shumë njerëz, gjenetika e të cilëve i bën ata më të ndjeshëm ndaj efekteve të kafeinës.

Dhe ai është larg të qenit vetëm. Ekspertët tani po paralajmërojnë se pijet energjike me kafeinë mund të ushqejnë një rritje rekord në diagnozën e rrahjeve të parregullta të zemrës, transmeton lajmi.net.

Vetëm një pije energjie përditshme mund të shkaktojë aritmi, një ritëm i parregullt i zemrës që rrit rrezikun e goditjes pesëfish.