Nga qarkullimi i gjakut tek gjendja emocionale, cilat janë arsyet pse një grua duhet të masturbohet

Masturbimi vjen me një sërë përfitimesh që po ua listojmë: zvogëlojnë stresin, nxit qarkullimin e gjakut, rrit përqëndrimin dhe e fundit por jo më pak e rëndësishme, ju kënaq pa masë! Por kur ndodh masturbimi më i fuqishëm:

Afshi i mëngjesit

Ekspertët e seksit kanë dalë në konkluzionin se mëngjesi është momenti më perfekt për t’u masturbuar. Fillimisht, do të përqëndroheni më shumë në punë dhe ato bërtitjet e shefit nuk do t’i merrni edhe aq shumë seriozisht. E dini çfarë tjetër? Fytyra juaj shkëlqen edhe më shumë.

Gjatë periodave

Mund t’ju duket e shpifur por na dëgjoni fillimisht. Mastrubimi gjatë periudhës së menstruacioneve është një domosdoshmëri sepse redukton dhimbjet si dhe e bën ciklin të shkurtër se zakonisht. Nga ana tjetër, do të çlironi edhe gjithë tensionin e mbledhur gjatë ditës.

Vakti i mesnatës

Kur përjetoni orgazmës, çlironi dy hormone që quhen dopaminë dhe oxytoksin, të cilat të bëjnë të lumtur dhe të japin lodhje në të njëjtën kohë. Sipas studimeve, do të flini gjumë si ‘qingj’ gjithë natën.

Kur jeni të mërzitur

Ndieni të mërzitur? Atëherë, futu në shtrat dhe masturbimi është zgjidhja për të ardhur në humor. Orgazma çliron hormonin e dopaminës, që të risjell buzën në gaz!