PROTESTA E STUDENTËVE/ Eduart Ndocaj: Ministrja e 5.9-s”, të japë përgjigje për përvetësimin e fondeve publike në këtë sektor. Ka favorizuar privatin me politikat e saj

Përmes një shënimi në profilin e tij facebook, kreu i PBDKSH Eduart Ndocaj, ka adresuar disa pyetje për ministren e arsimit, ndaj së cilë “kaubojsi” ka patur herë pas here qëndrime denoncuese, duke sjellë argumenta të shumtë se pse znj. Nikolli nuk është e denjë për atë portofol.
Kësaj radhe, Ndocaj i ka kërkuar “ministres së 5.9” sic e cilëson ai, të japë përgjigje për përvetësimin e fondeve publike në këtë sektor, si dhe të bëjë transparencën e financimit të ndërtimit të vilës së saj luksoze, pasi këto janë detaje të cilat kompromentojnë rëndë pozitën dhe imazhin e saj në krye të këtij dikasteri.

Përmes pyetjeve të adresuara, sigurisht që Ndocaj ngre denoncime, duke e akuzuar Nikollën për keqadministrim të këtij institucioni, si dhe klinetelizëm të theksuar, pasi cështja e bllokimit për tre vite të masterave, ka pikëpyetje të shumta, për të cilat asnjëherë nuk ka patur një përgjigje të qartë nga ana etitullarëve të dikasterit të arsimit.

Ja publikimi denoncues i kreut të PBDKSH, Eduart Ndocaj, adresuar në formën e pyetjeve: