AZGAN HAKLAJ NË 17 VITET E BASHKIMIT KOMBËTAR

Nga Agron Prebibaj-

Janë plot 17 vite ku ekziston Unioni Artistik i Kombit i drejtuar nga mjeshtri i madh z. Azgan Haklaj, një Union që ofron kombin në të gjitha trevat shqiptare. 
Për gjatë 17 viteve Azgan Haklaj instaloi sofrën Dardane e shëndërruar në festival kombëtar me pjesëmarrjen e mbi 60 grupeve artistike nga të gjitha trojet shqiptare, por akoma më shumë e bashkimit në evente çamin me kosovarin, për të ndezur pishtarin e njohjes e bashkimit nëpërmjet muzikës e artit.
Tek po ndiqja ne Tv sofrën Dardane në Tropojë me 63 grupe artistike një jubile i përvitshëm i kombit, e pashë se vendin e parë e kishte zënë grupi artistik nga Presheva e pasuar nga Vlora etj, ç’ka do të thotë Sofra Dardane është ngacmimi më i mirë njerëzor për bashkëkombasit.
Atleti Haklaj në këto 17 vite i pranishëm në të gjitha trevat shqiptare parakalon Ministrinë e Kulturës dhe jo vetëm kaq por kthen muzikën e vallet në identitet kombëtar, shërbesa kjo më e mirë sëpaku në këto 30 vitet përkunder shkatërrimit të muzikës.
Mjeshtri i madh Azgan Haklaj me fenerin e tij të pafikur por edhe me sakrifica u shndërrua në amanetëqar dhe bashkimin shpirtëror për kombin.
Unioni atistik mbarëkombëtar me urdhërin e lartë “Kalorësi i Skënderbuet” i drejtuar nga Mjeshtri i madh Azgan Haklaj, tashmë jo vetëm nacionalizëm por bashkim i qiellit shqiptar e thesar shqiptar për brezat. Agron Prebibaj

Janë plot 17 vite ku ekziston Unioni Artistik i Kombit i drejtuar nga mjeshtri i madh z. Azgan Haklaj, një Union që ofron kombin në të gjitha trevat shqiptare.
Për gjatë 17 viteve Azgan Haklaj instaloi sofrën Dardane e shëndërruar në festival kombëtar me pjesëmarrjen e mbi 60 grupeve artistike nga të gjitha trojet shqiptare, por akoma më shumë e bashkimit në evente çamin me kosovarin, për të ndezur pishtarin e njohjes e bashkimit nëpërmjet muzikës e artit.
Tek po ndiqja ne Tv sofrën Dardane në Tropojë me 63 grupe artistike një jubile i përvitshëm i kombit, e pashë se vendin e parë e kishte zënë grupi artistik nga Presheva e pasuar nga Vlora etj, ç’ka do të thotë Sofra Dardane është ngacmimi më i mirë njerëzor për bashkëkombasit.
Atleti Haklaj në këto 17 vite i pranishëm në të gjitha trevat shqiptare parakalon Ministrinë e Kulturës dhe jo vetëm kaq por kthen muzikën e vallet në identitet kombëtar, shërbesa kjo më e mirë sëpaku në këto 30 vitet përkunder shkatërrimit të muzikës.
Mjeshtri i madh Azgan Haklaj me fenerin e tij të pafikur por edhe me sakrifica u shndërrua në amanetëqar dhe bashkimin shpirtëror për kombin.
Unioni atistik mbarëkombëtar me urdhërin e lartë “Kalorësi i Skënderbuet” i drejtuar nga Mjeshtri i madh Azgan Haklaj, tashmë jo vetëm nacionalizëm por bashkim i qiellit shqiptar e thesar shqiptar për brezat. Agron Prebibaj