LEZHË/ Gara për bashkinë, Ndocaj intensifikon fushatën. Takime me banorë dhe premtime konkrete: I gjithë sistemi arsimor i Lezhës do të ketë objekte moderne, me sistem ngrohje dhe ajrosje të niveleve europiane

Tashmë, kur fushata për zgjedhjet vendore të 30 qershorit po shkon drejt javës së fundit, kandidati i pavarur për bashkinë e Lezhës, Eduart Ndocaj, përmes takimeve direkte me banorët, si dhe përmes shpalosjes së progarmit të tij për “rimëkëmbjen e Lezhës”, sic e quan ai, e ka vënë theksin kryesisht në përmirësimin e infrastrukturës së rrugëve, të ujësjellësve, kanalizimeve, por në mënyrë specifike tek objektet arsimore, për të cilat premton një standard europian të tyre.

Këtë premtim, Ndocaj e bëri, teksa inspektoi ambientet e jashtme para shkollës “Hydajet Lezha”, ku sipas pamjeve të ofruara, ngjan me një rrënojë, e degdisur në rrezik evident për fëmijët dhe pa ndonjë rol për qëllime zbavitëse dhe argëtuese.

Duke denoncuar shpërdorimin e madh që i bëhet fondeve për mirëmbajtjen e tyre, Ndocaj premtoi përshtatjen e këtyre ambienteve në mjedise clodhëse dhe funksionale për zbavitje dhe aktivitete sportive, si dhe garantoi qytetarët lezhianë, se i gjithë sistemi arsimor i Lezhës do të ketë objekte moderne, me sistem ngrohje dhe ajrosje të niveleve europiane.
Eduart Ndocaj, gjatë kësaj fushate, ka sjellë mjaft risi, ku ai me stafin e tij, nuk ka qëndruar thjeshtë në kuadrin e denoncimeve të fakteve, por dhe ka shtruar një alternativë serioze, konkururese dhe ambicioze për Lezhën dhe strategjinë e saj ët zhvillimit ekonomik, social dhe kulturor.

TE PARET JANE LEZHJANET ,VOTONI Nr2 EDUART NDOCAJ

TE PARET LEZHJABET DHE FËMIT E LEZHJANËVE QË MSOJNË NË TË FTOHTIN E JASHTEZAKONESHËN DHE ERRESIRË, NDËRSA PJERINI DHE LINDITA E MIMI I DERGOJNE FËMITË E TYRE JASHTE SHTETIT PER STUDIME ME TAKSAT TONA , STOP KËSAJ MAFIE TË BABZITUR.PROGRAMI PER SHKOLLAT 2019-2023.1. Do të ndërtojmë sistemin e transportit publik sipas modeleve më të mira europiane, duke lidhur secilin fshat me qendrën e bashkisë. Transporti për nxënësit e shkollave dhe për pensionistët do të jetë falas.2. Të gjitha shkollat 9-vjeçare dhe të mesme do të kenë ngrohje dhe ndriçim me sistemi diellor që do të garantohen nga fonde të sigurta nga projekte të BE për njësitë vendore në zhvillim, ku unë si krytar bashkie, do t‘i mundësoj ato.3. Bashkia në bashkëpunim me biznesin do të sigurojë kurse falas sipas nevojave të tregut të punës sipas modelit dhe të mbeshtetur nga Bashkimi Europian në disa bashki të Bashkimit Europian, me fondet e bashkisë Lezhë .4. Të rinjtë që mbarojnë shkollën me nota të shkëlqyera do të punësohen nga bashkia në profesionin e tyre, pa asnjë burokraci me kontratë të përherëshme në administratë.5. Bashkia Lezhë do t’i japë përparësi futjes së teknologjisë në shkolla dhe aftësimin teknologjik të publikut me anë të kurseve të ndryshme nga profesionistë të fushave të ndryshme me shpenzimet e bashkisë Lezhë.6.Në qytetin e Lezhës do të ndërtojmë një muze ku do të pasqyrojmë gjithçka nga arti dhe kultura, sigurisht në mbështje të jashtëzakonshme të turizmit duke shtuar disa vende pune në këtë fushë 7.Bashkia Lezhë do të ndërtojë me çdo kusht Shtëpinë muze të Homerit shqiptarë At Gjergj Fishtës ku donatorët janë të shumtë në mënyrë që kjo vepër të realizohet, por bashkia dhe institucionet kanë qënë gjithmonë indiferent ndaj këtij kolosi të literaturës shqiptarë.8.Do të ngremë një grup pune profesional në arkeologji që Bashkia do ta mbështesë fuqimisht që të nxjerrë në dritë objektet që kanë mijëra vjet që janë të fshehura nën tokë dhe i përkasin kulturës së lashtë dhe qytetërimit tonë. Gjë që do të ketë një impakt të lartë në ekonominë e qytetit. Në çdo vit llogaritet të jenë mbi 2 milion euro të ardhura.: 9.Bashkia Lezhë do të paguajë 100% të tarifës së shkollimit universitar për studentët ekselentë që dalin nga bankat e shkollave të rrethit Lezhë brenda dhe jashte vendit .#UnEDuaLezhen Po TI ,NE QOFTE SE E DON DHE TI BOJKOTO #BANDITIN PJERIN NDREU DHE BANDEN E TI #KRIMINALE TE #RILINDHES . #Vijon fushatën #Fshat më #Fshat të Lezhes : #Prioriteti im, qytetari në vendimmarrjet dhe politikbërjet e bashkisë, te largojm kancërin Ndreu nga gjaku i lezhjanëve .#SEBASHKU PER #LEZHEN ..#TE PARET JANE #LEZHJANET, JO PARTIT E #HAJDUTAT.#JASHTE NGA #LEZHA CDO #SEVIL #HAJDUT #BANDIT APO TE #KORRUPTUAR. #LEZHJAN, #VOTONI Nr2 EDUART NDOCAJ .#MANAGJIM #INVESTIMENdocaj, e ka konceptuar në mënyrë krejt origjinale fushatën e tij për zgjedhjet e 30 qershorit, duke marrë kontakte të drejtpërdrejta me banorët, apo dhe me grupet e interesit, praktikë kjo e cila i krijon mundësinë të shpalosë vizionin e tij, si dhe të njohë në mënyrë konkrete problematikat dhe hallet e shumta të qytetarëve.Këto ditë, kandidati Ndocaj i shoqëruar dhe nga stafi i afërt i tij, organizuan takime me familjet e njohuara dhe me tradita të cmuara në kontekstin e vlerave civilizuese dhe historike të Lezhës, duke zhvilluar bashkëbisedime të sinqerta dhe të hapuara në kuadër të fushatës.Përmes këtyre takimeve, Ndocaj siguroi mbështetjen e familjeve të mëdha dhe me reputacion të kësaj treve, duke marrë garancitë e duhuara se me 30 qershor Lezha dhe lezhianët do të votojnë djalin e tyre, si premisën dhe alternativën më të mirë për zhvillimin ekonomik të kësaj bashkie.#SEBASHKU PER LEZHEN #TE PARET JANE LEZHJANET, JO PARTIT E HAJDUTAT.#JASHTE NGA LEZHA CDO SEVIL HAJDUT,BANDIT APO TE KORRUPTUAR. #LEZHJAN, #VOTONI Nr2 EDUART NDOCAJ .#MANAGJIM #INVESTIME #TeSjellimNgrohjeNeShkollatLezhjane #TeLargojmePermbytjetNeLezhe#TeSjellimUjeTePishemNecdoFamilje#CdofamileNeVeshtersiNdim50mijeLekPerFrym#RiniaNePerparsinTime #SportiTeDaliNgaKthetrateMafies

Posted by Eduart Ndocaj on Wednesday, 19 June 2019