Demo Berisha, urëlidhës i paqes dhe kulturës mes shqipëtarëve që jetojnë e punojnë në Serbi dhe Kosovë

Emri i Demo Berishes, shqipëtari nga Peja që jeton dhe vepron ne Vojvodinë kohë më parë ishte cak i disa mediave të porositura në Kosovë. Demo Berisha tani është udheheqës i Amzës së Shqipëtareve në Serbi dhe shërben si urëlidhes i paqes dhe kultures mes shqipëtarëve që jetojnë e punojnë në Serbi dhe Kosovë.

Shumë të pa vërteta janë thënë për këtë figurë politike. Shumë shpifje dhe asnje akuzë reale. Pse? Pse nuk doli një njëri i gjallë që din diqka konkrete dhe te dal ballë Berishes? Pse? Sepse edhe porositësit e shkrimeve dhe shantazheve tashme nuk kanë se qfarë trillimesh të ofrojnë për të akuzuar Demo Berishen.

Ndersa pikërisht Demo Berisha mban gjallë frymen shqiptare në zemër të Serbisë. Ai, si njeri i respektuar nga tërê shtresa akademike, asnjeherë nuk e shiti veten, nuk e shiti Kosoven, ai edhe sot vazhdon te jetë një njeri qe ndjellë paqe mes dy shteteve fqinje. Ai asnjehere nuk ka akuzuar askend, ai nuk ka shpifur per askend. Pra ai është një lider shqiptar që flet e punon shqip.

Krahas jetës private, Berisha udheheq edhe një emision shqip në Radio Novisad. Kujtojmë një thenie të tij kur iu drejtua mediave me heret: ” Lehtë është me qene shqiptar në Tiranë e Prishtinë, por ndryshe është në Beograd”.