Kadri Veseli, përsoni kryesor që mund të sjell paqe në rajon

Në një deklarate për lajmet qëndrore të TV PINK në Beograd, kryetari i Amzës së Shqipëtarëve në Serbi, z. Demo Berisha tha: Kur politika mendon se Hashim Thaqit është duke i rënë autoriteti, mendoj se atehere Thaqi është akoma më i fortë sepse pas vetes e ka partinë që ai vet e ka formuar dhe me pas e la njeriun akoma më të fortë në Kosovë Kadri Veselin.

Kadriu eshte i vetmi lider qe mund të vazhdoj dialogun dhe te vij deri ne finalizimin e qështjes Kosovë – Serbi. Për qeshtje paqesore u deklarua edhe presidenti i Serbisë Vuqiq i cili po vazhdon financimin e autostratës së paqes Nish, Merdare dhe po jep mesazh paqësor në këtë drejtim.

Ps. Deklarata e Berishës gjendet nga minuta 1.52 në videon e mëposhtme.