DEMOKRISTIANËT E KOSOVËS URA LIDHËSE ME EUROPËN

Agron PREBIBAJ

Koalicioni LDK-PSHDK vijimësia e kollosëve kosova

Kur Kosova jetonte ende nënSerbinë burrat e mëdhenj të gjithë kombit Prof. Ibrahim Rugova dhe akademiku Mark Krasniqi vendosen pluralizmin ri politik për liri e demokraci dhe krijimin e instuticioneve mjaf të përgjegjshme ndaj Serbisë. LDK e Rugoves e PSHDK e Kraniqit në etapen e re të politikbërjes kosovare u vendosën në krye të politikës duke ditur se do përballen me vështirësi të mëdha pasi Serbia ishte ende prezente, ndërsa qëllimi i krijimit të kësaj klase politike, qëllimin final kishte ndërkomtarizimin e çeshtjes së Kosovës e mevetësinë e plotë të saj.
Demokristianët kosovar qershia mbi tortë në politikën kosovare, asnjëherë të njollosur në kurrfarë afere korruptive, madje sakrifikues përballë brezit të sotshëm politik jo pak sylesh e të uritur për të marrë pushtetin me çdo çmim. Përballë kësaj demokristianët kosovar vendosën në pozicionin e të urtëve, shumë të maturuar megjithëse të dëmtuar në votë, për të përfaqësuar të bardhën e politikës, ura lidhëse e garante e Kosovës me Europën.
PSHDK e drejtuar nga Dr.Uke Bersha e Zef Morina një elitë e politikës si shërbesa e politikës kosovare, duket se në këto zgjedhje do të kenë një rritje mjaft të fortë.
Edhe qytetarët e Kosovës me shikim nga Europa tashmë duhet të kuptojnë orientimin demokristian e cila shërbesë e si urë lidhëse e garanci me strukturat EuroAtlantike.
Vota për PSHDK-në orionton qartë politikëbërjen për të bardhën e politikës kosovare.
Koalicini LDK-PSHDK faqebardhësia që në fillesë e cila pasohet sot shumë me maturi nga lidert e tyre. Forca PSHDK!

Fotografia e Agron Prebibaj

Fotografia e Agron Prebibaj