Home » Entries posted by edi (Page 3)

Mirdita heroike

Mirdita heroike

Burra Mirdite,kur luftonin për mbrojtjen e “qeverisë së princ Vidit”,kundër forcave rebele të Haxhi Qamilit.Ulur kapidan Marka Gjoni. Fotografuar në Durrës në vitin 1914. “Sa me të shpejt ka mrrit Mirdita, Mitraloza e dinamita. Shtat sahat tu ther me thika, kurr njaj djali s’ju dha ika, Në mirditë po shkojn…

La risposta dell’Iran agli Stati Uniti:  svelato un nuovo missile balistico

La risposta dell’Iran agli Stati Uniti:  svelato un nuovo missile balistico

Nella giornata di venerdì durante la parata militare che si è svolta a Teheranin occasione della commemorazione dell’entrata in guerra con l’Iraq (1980-1988), è stato presentato per la prima volta al pubblico un nuovo missile balistico denominato “Khorramshahr”. Il nuovo missile è stato poi testato con successo poche ore dopo la parata, come…

Premtimet e pa mbajtura të Kryetarit të Bashkisë Dibër për Sllovë, Vleshë e Shumbat

Premtimet e pa mbajtura të Kryetarit të Bashkisë Dibër për Sllovë, Vleshë e Shumbat

Kandidatura e Muharrem Ramës erdhi në një situatë favorizuese për të pas skandalit të montuar kundër Shukriut e po ashtu edhe si pasojë të kandidaturës së gabuar të Shehut nga PD-ja. Muharrem Rama u paraqit tek qytetarët dibranë si njeri i urtë, profesionistë i mirë, shërbëtor i komunitetit dhe njeri…

Propozimet e Partisë Bashkimi Demokristian Shqiptar (PBDKSH) për Kodin Zgjedhor

Propozimet e Partisë Bashkimi Demokristian Shqiptar (PBDKSH) për Kodin Zgjedhor

PBDKSH e konsideron antikushtetues kodit zgjedhor proporcional me lista të mbyllura, sepse transferon Sovranitetin nga qytetarët tek Kryetarët e Partive. Kodi zgjedhor aktual është i ngjashëm për të mos thëne identik me kodin italian, që përmes një sentence është cilësuar në kundërshtim me Kushtetutën. Pra, kemi dy kode identitike dhe…

Dibra ne meshiren e fatit!

Dibra ne meshiren e fatit!

Nga Alban Daci Te jesh dibran eshte nder e t’i sherbesh eshte privilegje. Sherbimet qe mund t’i bejme Dibres jane nga me te ndryshme, por ne keto momente te veshtira qe po kalon, ajo na therret te gjitheve t’i sherbejme duke ngritur koken e duke e vendosur ne qender te…