Home » Archives by category » Aktualitet (Page 274)

BB7: Esida dhe Arditi puthen…

BB7: Esida dhe Arditi puthen…

Pasi kanë bërë disa prova për kërcimin Eraldi dhe Meridiani shkojnë në tualet të bëjnë dush. Aty vjen Esida, e cila pastron banjën. Esida bën shaka me Meridianin dhe i vë peshqirin në kokë si egjiptian. Djemtë ikën në dhomën e gjumit, ndërsa Esida fillon të lahet. Ajo i vizaton…

KRIMEJA SI KRENARI E FITORËS RUSE MË (1853-1856) NGACMON F. RUSE!

KRIMEJA SI KRENARI E FITORËS RUSE MË (1853-1856) NGACMON F. RUSE!

Gadishulli i Krimesë një histori e përsëritur e luftërave me karakter botërore. Por Ukraina sot, s` është kafshatë e cila mund të kapërdihet aq lehte nga Rusia e cila futet në mënyrë arbitrare, kinse për t`i mbrojtur pakicat ruse, në shtetin me shumicë absolute të popullsisë ukrainas me përkatësi kombëtare…

SHKOLLA E PARË ISHTE NË SHKODËR

SHKOLLA E PARË ISHTE NË SHKODËR

Nga: Mehmet ELEZI Shkollat e para shqipe janë hapur në Shkodër e rrethinë rreth 400 vjet më parë dhe shkolla e lartë të paktën 134 vjet më parë. Shkodra ka pasur observatorin e parë astronomik në Ballkan. Gjatë qindvjeçarëve Shkodra ka qenë një metropol i qytetërimit shqiptar e madje ballkanik.…

Bashkëpunim për arsimimin e fëmijëve shqiptarë në Greqi

Bashkëpunim për arsimimin e fëmijëve shqiptarë në Greqi

Ministrja shqiptare e Arsimit, Lindita Nikolli dhe ministri grek i Arsimit, Kostandinos Arvanitopoulos kanë nënshkruar një marrëveshje për të rishikuar tekstet shkollore, për një ndryshim të tyre. Në takim është folur edhe për fëmijët që jetojnë në Greqi, me qëllim bashkëpunimin në këtë fushë, që fëmijët shqiptarë të mund të…

Integrimi europian dhe Shqipëria

Integrimi europian dhe Shqipëria

Alban Daci Integrimi europian është një proces i gjatë i që nis menjëherë pas Luftës II Botërore e kishte për qëllim fillimisht mekanizmat e përbashkët te bashkëpunimit ekonomik mes vendeve europiane, të cilët duke pasur interesa të ndërsjella nuk do të mund të bënin luftëra së bashku ashtu siç kishin bërë…

Pergjigje per Unionin Kristian Shqiptar.

Pergjigje per Unionin Kristian Shqiptar.

Te Nderuar Miq. Ne kuader te ristrukturimit te plote te politikes dhe vizionit te Demokristianeve ne Shqiperi, pas nje periudhe te gjate konsultash, kontributesh, bashkimesh vullnetare, Shoqata “Mbrojtja e te Drejtave Civile”, e themeluar dhe e Regjistruar ne Gjykaten e Rrethit Gjyqsor Tirane, me daten 21.12.2005 ndryshon emer dhe aktivitet…