Home » Archives by category » Aktualitet (Page 275)

Liberalizimi i vizave, Prishtina pret vendimin politik

Liberalizimi i vizave, Prishtina pret vendimin politik

  “Për nder nuk e di! S’kam ide”, përgjigjet dyzetvjeçari Arifi kur pyetet se kur ka dëgjuar se do të liberalizohen vizat për shtetasit e Kosovës. Arsim Hyseni, një tridhjeteshtatëvjeçar nga Prishtina, thotë se ka dëgjuar shumë data përmes medieve se kur pritet t’i hiqen vizat Kosovës. “Këtë vit kanë thënë. Për këtë…

Turqia po plas si Egjipti

Turqia po plas si Egjipti

Erdogan sic duket ka zgjedhur rrugen e gabuar dhe momentin e gabuar. Ai arriti te korrekte nje fitore te rendesishme per pushtetin lokal, kur te gjitha sondazhet dhe pritshmerite ishin per nje humbje te sigurte. Erdogan sic duket ka zgjedhur rrugen e gabuar, ne momentin kur pakenaqesite ne vend po…

Ashton: Paketa për drejtësi do të finalizohet në takimin e ardhshëm

Ashton: Paketa për drejtësi do të finalizohet në takimin e ardhshëm

Në rundin e sotëm të takimit ndërmjet delegacioneve të nivelit të lartë të Kosovës dhe Serbisë me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian është diskutuar për sistemin e drejtësisë në pjesën veriore të Kosovës. “Ne e vazhduam punën në çështjet e ndërlidhura me implementimin e Marrëveshjes së Prillit”, thuhet në deklaratën e…

Kreditë e këqija, Bankat pastrojnë bilancet negative!

Kreditë e këqija, Bankat pastrojnë bilancet negative!

Bankat e nivelit të dytë do të pastrohen nga bilancet negative të krijuar nga kreditë e pakthyera. Projektligji që lejon bankat të pastrojnë bilancet negative është prezantuar nga Zv/Ministri i Financave, Ervin Mete para deputetëve të Komisionit të Ekonomisë. Një vendim i tillë sipas ekspertëve pritet ti çlironte bankat ato…

BDI, takim me banorët shqiptarë të fshatrave të Manastirit

BDI, takim me banorët shqiptarë të fshatrave të Manastirit

 Një nga risitë e këtyre zgjedhjeve parlamentare, është garimi i kandidatëve të Bashkimit Demokratik për Integrim në njësinë zgjedhore numër 4. Ky veprim politik i kësaj partie, nxjerr në pah ekzistencën e një komuniteti jo të vogël të shqiptarëve etnikë në pjesën e Maqedonisë juglindore, për të cilët opinioni ka…

Mërkur Bua Shpata, shqiptari i cili para 500 vjetësh ndikoi në neutralitetin e Zvicrës

Mërkur Bua Shpata, shqiptari i cili para 500 vjetësh ndikoi në neutralitetin e Zvicrës

“Vite më parë, mu desh të bëja kërkime në historinë e Zvicrës për të gjetur argumente për lidhjen e Heroit tonë Kombëtar Skënderbeut, me atë vend. Këtë punë e bëra sipas porosisë me shkrim të z. Flavio Koti, president  i Konfederatës zvicerane dhe kryetari OSBE në atë kohë, për të…