Home » Archives by category » Aktualitet (Page 300)

Fyle provokon Shqipërinë, kërkon futjen në Jugosllavinë e Re nën udhëheqjen e Serbisë!

Fyle provokon Shqipërinë, kërkon futjen në Jugosllavinë e Re nën udhëheqjen e Serbisë!

Fantazma e ish-Jugosllavisë së Sllobodan Millosheviçit, vijon të serviret në forma dhe trajta të kamufluara si rrugëzgjidhje për bashkëpunimin dhe stabilitetin në rajon. Ende pa u mbyllur plagët e shpërbërjes së Jugosllavisë famëkeqe, disa zyrtarë të Brukselit vijojnë t’i fryjnë rikthimit të Jugosllavisë së re me qendër në Serbi. Pasi…

Panariti kërkon mbështetjen Francës për marrjen e statusit

Panariti kërkon mbështetjen Francës për marrjen e statusit

Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe i Administrimit të Ujërave, Edmond Panariti, gjatë vizitës zyrtare në Francë është takuar me ministrin francez për Çështjet Europiane, Thierry Repentin. Gjatë takimit të dy ministrat folën për statusin kandidat në BE për Shqipërinë, ku ministri Panariti i kërkoi ministrit francez mbështetjen e Francës…

Qeveria përcakton kriteret sesi do të vlerësohet nëpunësi civil

Qeveria përcakton kriteret sesi do të vlerësohet nëpunësi civil

Këshilli i Ministrave gjatë mbledhjes së sotme vendosi kriteret e rezultateve për nëpunësin civil. Sot u publikuan 6 aktet nënligjore me 56 pika në tërësi, ku përcaktohet vlerësimi për punën e nëpunësve civilë. Ky vendim përcakton procedurën e vlerësimit të rezultateve në punë të nëpunësve civilë në institucionet e administratës…

Skandali i përgjimit shkakton protesta të dhunshme në Stamboll

Skandali i përgjimit shkakton protesta të dhunshme në Stamboll

Pas një përgjimi telefonik që me gjasë i është bërë kryeministrit turk, Recep Tayyip Erdogan, e implikon këtë të fundit në aferë korruptive. Fill pas këtij veprimi është irrituar në masë populli, i cili është ngritur në protesta të dhunshme kundër këtij akti të paprecedent. Partia kryesore e opozitës, (Partia…

Strategjia për punësim, Rama: Nuk vuajmë për ligje, por për zbatimin e tyre

Strategjia për punësim, Rama: Nuk vuajmë për ligje, por për zbatimin e tyre

“Shqipëria nuk ka vuajtur asnjëherë për strategji, por për jetësimin e tyre. Problemi ynë kryesor nuk ka qenë mungesa e legjislacionit, përshtatja me legjislacionin e BE-së apo mungesa e planeve, por mënyra e zbatimit të tyre”. Kështu u shpreh sot kryeministri Edi Rama, përgjatë prezantimit të “Strategjisë Kombëtare për Punësim…

Edhe një rangim skandaloz i USHT

Edhe një rangim skandaloz i USHT

Universiteti Shtetëror i Tetovës (USHT) ka dal shumë dobët edhe në listën e rangimit të universiteteve nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës në Maqedoni. Nga rezultatet e publikuara, USHT është i radhitur në vendin e 9 apo në mesin e tabelës nga 20 universitetet e vlerësuara shtetërore dhe private në…