Home » Archives by category » Kulture (Page 2)

EDUART NDOCAJ, PJES NGA LIBI IM. “JETA IME;Viti 1996, ëndrra drejt Italisë bëhet realitet.

EDUART NDOCAJ, PJES NGA LIBI IM. “JETA IME;Viti 1996, ëndrra drejt Italisë bëhet realitet.

Viti 1996, ëndrra drejt Italisë bëhet realitet Ishte pikërisht viti 1996, kur vendosa të udhëtoja drejt Italisë. Ky mund të konsiderohet viti i një fillimi të ri për mua, sepse, pas këtij udhëtimi, gjithçka do të ndryshonte në jetën time, sigurisht për mirë. U nisa me një çantë lëkure në…

SURPRIZON “KAUBOJSI” NDOCAJ/ SHFAQET PARA PUBLIKUT ME EKSPOZITËN E PIKTURAVE KUSHTUAR HEROIT TONË KOMBËTAR      Pas disa muajsh “pushim “, këto ditë në galerinë e arteve të Pallatit të Kulturës Lezhë, Eduart Ndocaj u prezantua përseri përpara publikut lezhian me një tjeter ekspozitë pikturash të larmishme, dedikuar figurës kryesore të…

Familja Ndocaj (Sumaj), Atje ku Fisnikëria Lind Dhe Trashëgohet Brez Pas Brezi. (PJESA E PARE) KOLË GJOKË DEDA I MANATISË, PLAKU I BAJRAKUT TË MANATISË.

Familja Ndocaj (Sumaj), Atje ku Fisnikëria Lind Dhe Trashëgohet Brez Pas Brezi. (PJESA E PARE) KOLË GJOKË DEDA I MANATISË, PLAKU I BAJRAKUT TË MANATISË.

Familja Ndocaj (Sumaj), Atje ku Fisnikëria Lind Dhe Trashëgohet Brez Pas Brezi. (PJESA E PARE) KOLË GJOKË DEDA I MANATISË, PLAKU I BAJRAKUT TË MANATISË.      Kolë Gjokë Deda lindi në fshatin Manati të bajrakut me të njëjtin emër, njëri ndër 12 bajrakët e Mirditës. Lindi në një familje me…

Familja Ndocaj (Sumaj), Atje ku Fisnikëria Lind Dhe Trashëgohet Brez Pas Brezi (Pjesa II)

Familja Ndocaj (Sumaj), Atje ku Fisnikëria Lind Dhe Trashëgohet Brez Pas Brezi (Pjesa II)

Familja Ndocaj (Sumaj), Atje ku Fisnikëria Lind Dhe Trashëgohet Brez Pas Brezi (Pjesa II)      Dom Gasper Sumaj (Ndocaj) Lindi në Shkodër më 22.03.1897. Studioi në Shkodër dhe pastaj në Vjenë, Grac e Lankowitz të Austrisë. Teologji studioi në Shkodër dhe Gjenovë. U shugurua meshtar në Gjenovë më 24.07.1921. Dha…

“Objekti misterioz që fshihet 2.43 m poshtë dyshemesë së navatës së katedrales mesjetare të Shën Nikollit dhe Përmendores së Vendvarrimit të Gjergj Kastriotit-Skënderbeu në qytetin e Lezhës”.

“Objekti misterioz që fshihet 2.43 m poshtë dyshemesë së navatës së katedrales mesjetare të Shën Nikollit dhe Përmendores së Vendvarrimit të Gjergj Kastriotit-Skënderbeu në qytetin e Lezhës”.

“Objekti misterioz që fshihet 2.43 m poshtë dyshemesë së navatës së katedrales mesjetare të Shën Nikollit dhe Përmendores së Vendvarrimit të Gjergj Kastriotit-Skënderbeu në qytetin e Lezhës”. *Në bazë të të dhënave që ruhen në Raportin e gërmimit të A.M.H.Lezhë i mbajtur nga drejtori i nderuar i asaj kohe, Z.Loro…

F T E S Ë Dashamirëve të artit dhe të pikturës Për pjesëmarrje në ekspozitën e paraqitjeve të punimeve artistike të piktorit dhe artistit Eduart Ndocaj

F T E S Ë Dashamirëve të artit dhe të pikturës Për pjesëmarrje në ekspozitën e paraqitjeve të punimeve artistike të piktorit dhe artistit Eduart Ndocaj

F T E S Ë Dashamirëve të artit dhe të pikturës Për pjesëmarrje në ekspozitën e paraqitjeve të punimeve artistike të piktorit dhe artistit Eduart Ndocaj Eduart Ndocaj ka nderin t’ju ftojë në hapjen e ekspozitës së punimeve të tij artistike, duke përcjellë përmes penelit, për të gjithë dashamirësit e…

Nga Eduart Ndocaj. Çdo komb ka një Hero Kombëtar. Por rrallë i ndodh një vendi kaq të vogël si Shqipëria të ketë për të tillë, një figurë mbarekombetare si Gjergj Kastrioti Skënderbeu.

Nga Eduart Ndocaj. Çdo komb ka një Hero Kombëtar. Por rrallë i ndodh një vendi kaq të vogël si Shqipëria të ketë për të tillë, një figurë mbarekombetare si Gjergj Kastrioti Skënderbeu.

Çdo komb ka një Hero Kombëtar. Por rrallë i ndodh një vendi kaq të vogël si Shqipëria të ketë për të tillë, një figurë mbarekombetare si Gjergj Kastrioti Skënderbeu. Jo thjesht se për 25 vjet ai e ktheu Atdheun në një barrierë mbrojtese kunder ushtrive turke, por njëkohësisht ai u…

LEZHË: Zbulohet objekti misterioz në vendvarrimin e Gjergj Kastriotit-Skënderbeu (Video)

LEZHË: Zbulohet objekti misterioz në vendvarrimin e Gjergj Kastriotit-Skënderbeu (Video)

LEZHË: Zbulohet objekti misterioz në vendvarrimin e Gjergj Kastriotit-Skënderbeu (Video) Objekti misterioz që fshihet 2.43 m poshtë dyshemesë së navatës së katedrales mesjetare të Shën Nikollit dhe Përmendores së Vendvarrimit të Gjergj Kastriotit-Skënderbeu në qytetin e Lezhës”. *Në bazë të të dhënave që ruhen në Raportin e gërmimit të A.M.H.Lezhë…