Home » Archives by category » Kulture (Page 5)

PROJEKTI NDOCAJ PER LEZHEN 2019 BASHKIA LEZHË FSHEHË ARTIN E HISTORINË. DO TI NXJERRIM SËBASHKU

PROJEKTI NDOCAJ PER LEZHEN 2019  BASHKIA LEZHË FSHEHË ARTIN E HISTORINË. DO TI NXJERRIM SËBASHKU

PROJEKTI NDOCAJ PER LEZHEN 2019 BASHKIA LEZHË FSHEHË ARTIN E HISTORINË. DO TI NXJERRIM SËBASHKU Sot Lezha nuk ofron asgjë turizmit dhe qytetareve shqiptare per ta vizituar ate, perveç reres së plazhit dhe kafeneve. Ndertimi i nje muzeu historik dhe nje muzeu kulturor per Lezhen do jetë një pikë delikate…

Nga Dom Genc Çupi , meshtari i OROSHIT per EDUART NDOCAJ PER LEZHEN 2019. Goditjet e pareshtura të Zërit mbarkritik të ish Deputetit Eduart Ndocaj, ndaj sistemit dhe njeriut korruptiv

Nga Dom Genc Çupi , meshtari i OROSHIT per EDUART NDOCAJ PER LEZHEN 2019.  Goditjet e pareshtura të Zërit mbarkritik të ish Deputetit Eduart Ndocaj, ndaj sistemit dhe njeriut korruptiv

Nga Dom Genc Çupi , meshtari i OROSHIT per EDUART NDOCAJ PER LEZHEN 2019. Goditjet e pareshtura të Zërit mbarkritik të ish Deputetit Eduart Ndocaj, ndaj sistemit dhe njeriut korruptiv që tashmë ka marr në dor jeten dhe të ardhmen e vendit ton, shkundin perditë deri në themel politiken shqiptare…

EDUART NDOCAJ EMROHES SENATOR NGA AKADEMIA NORMAN E PRANUAR NGA LIGJI I SHTETIT TË FLORIDËS U.S.A. DHE TË REPUBLIKËS SË GAMBISË ARSYE, LETRA, HUMANITETE DHE MBROJTJA E TË DREJTAVE TË NJERIUT NË BOTË

EDUART NDOCAJ EMROHES SENATOR NGA AKADEMIA NORMAN E PRANUAR NGA LIGJI I SHTETIT TË FLORIDËS U.S.A. DHE TË REPUBLIKËS SË GAMBISË ARSYE, LETRA, HUMANITETE DHE MBROJTJA E TË DREJTAVE TË NJERIUT NË BOTË

AKADEMIA NORMAN E PRANUAR NGA LIGJI I SHTETIT TË FLORIDËS U.S.A. DHE TË REPUBLIKËS SË GAMBISË ARSYE, LETRA, HUMANITETE DHE MBROJTJA E TË DREJTAVE TË NJERIUT NË BOTË Akademia Normane është një shoqatë jofitimprurëse e inkorporuar në shtetin e Floridës U.S.A., që vepron në Itali në përputhje të plotë me…

Kalorësit shqiptarë Kur mbretërit e Evropës i blinin për egërsinë

Kalorësit shqiptarë Kur mbretërit e Evropës i blinin për egërsinë

 Histori/ Zanati i ushtarit mercenar, si ushtarët shqiptarë pushtuan Evropën, të përshkruar në librin historik të Paolo Petës Një Grasso nga Shqipëria, në ato vite, ishte udhëheqës i 43 heshtave, domethënë i më se njëqind e njëzet kalorësve, që jo medoemos ishin bashkatdhetarët e tij: pra një personazh me njëfarë…

Vatra shqiptare etnike feston Pavarësinë në Kurbin

Vatra shqiptare etnike feston Pavarësinë në Kurbin

Në kuadrin e ditës Kombëtare të 103 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë grupi ” Vatra Shqipëtare Etnike” e themeluar në Kurbin ka organizuar veprimtari artistike. Në një atmosferë mjaft të gëzuar pjesmarrësit kanë sjellë në këtë aktivitet emocionues mbresa dhe kujtime nga trevat shqiptare!. Me ndjenjën e patriotizmit dhe të…

Ja pse Zogu zgjodhi Italinë në vend të Jugosllavisë – Nga INDRO MONTANELLI

Ja pse Zogu zgjodhi Italinë në vend të Jugosllavisë – Nga INDRO MONTANELLI

Çfarë shkruante në veprën e tij voluminoze “Historia e Italisë” gazetari i famshëm Indro Montanelli në kapitujt mbi Zogun dhe prejardhjen e tij, karrierën, marrëdhëniet me italianët dhe pushtimin e ’39? Gazetari i famshëm Italian, i cili la gjurmë të pamohueshme me veprën e tij jo vetëm në Itali, e…

Gjokebibajt e Kryezezit ne rrjedhat e historise.

Gjokebibajt e Kryezezit ne rrjedhat e historise.

Gjokebibajt e Kryezezit ne rrjedhat e historise. Nga:Julian Vlashi Kryezez!Nje vendbanim i hershem qe gjalleron neper nje pjese te lugines s’e Fanit te bashkuar e ngjitet deri thelle ne malin e Matrizes.Ndodhet ne pjesen verilindore te Malesise se Lezhes(Zhupes)!Kryezezi,eshte bajrak i pare nder kater bajraket e Malesise se Lezhes,dhe nje…

1 3 4 5 6 7 9