Home » Archives by category » Lifestyle » Kuriozitete (Page 2)

Pellazgo-Iliret sundonin detet

Pellazgo-Iliret sundonin detet

Në Bibël thuhet për një popull që lundron të gjitha detet e botës dhe që lidhet me një popullsi të racës evropiane, e thënë më qartë atë pellazgo-ilire, që themeloi edhe kulturën më të vjetër evropiane. Pa frikë mund të thuhet se epoka e bronzit, ishte periudha e dominimit të…

‘Listeria’ gjendet edhe te mishi i pulës 

‘Listeria’ gjendet edhe te mishi i pulës 

 Autoritetet shëndetësore alarmojnë situatën. Bakteri Listeria është gjetur edhe në mishin e pulës të kompanisë ‘Ekstra Mein’.  Në ministrinë e Shëndetësisë theksuan se praninë e këtij bakteri vdekjeprurës te mishi i pulës e kanë dëshmuar rezultatet nga mostrat e marra nga fabrika e ‘Ekstra mein’. Autoritetet shëndetësore paralajmëruan se do…

Kapedani arvanitas i Papadiamantit, shenjtor i letrave greke

Kapedani arvanitas i Papadiamantit, shenjtor i letrave greke

Nga Dr. G. Giakoumis Përsiatje për një nga figurat e prozës moderne greke, Aleksandër Papadiamantin dhe novelën e tij dedikuar kapedan Kristo Milionit Aleksandër Papadiamanti konsiderohet si “shenjtori i letrave greke”. Të tjerë e kanë quajtur “murgu i njerëzve”, domethënë murgu që nuk jeton në manastir, por në mjedisin shoqëror midis…