Home » Archives by category » Lifestyle » Kuriozitete (Page 3)

Dhëndëri 8 e nusja 61 vjeç

Dhëndëri 8 e nusja 61 vjeç

​Një djalosh tetë vjeçar është martuar me një 61 vjeçare vetëm pse të afërmit e tij të vdekur i kanëthënë atij në ëndrra se ai duhet të martohet. Sanele Masilela lidhi kurorën me Helen Shabangu, që është e martuar dhe nënë e katër fëmijëve. Djaloshi, nga Tshwane, një qytet në…

Receta mjekësore një resi në mjekësinë e famljes

Receta mjekësore një resi në mjekësinë e famljes

Në shkencë e rëndësishme është të ndryshosh dhe modifikosh idetë ndërkohë që shkenca përparon. (“In science the important thing is to modify and change one’s ideas as science advances”) Herbert Spencer Libri ‘‘Receta Mjekësore, diagnoza dhe trajtimi modern i sëmundjeve në shërbimin pri­mar nga mjeku i familjes’’ është fryt i një pune intensive 3…

Mërkur Bua Shpata, shqiptari i cili para 500 vjetësh ndikoi në neutralitetin e Zvicrës

Mërkur Bua Shpata, shqiptari i cili para 500 vjetësh ndikoi në neutralitetin e Zvicrës

“Vite më parë, mu desh të bëja kërkime në historinë e Zvicrës për të gjetur argumente për lidhjen e Heroit tonë Kombëtar Skënderbeut, me atë vend. Këtë punë e bëra sipas porosisë me shkrim të z. Flavio Koti, president  i Konfederatës zvicerane dhe kryetari OSBE në atë kohë, për të…