Home » Archives by category » Opinione (Page 77)

Skandalet e Diplomacisë

Skandalet e Diplomacisë

Tafil Duraku    Tash e pesëmbëdhjetë vjetë të plota dhe më tepër, bile edhe shumë më përpara, skandalet e diplomacisë vendore e ndërkombëtare, sa vinë e shtohen në kurriz të shqiptarëve dhe të Shqipërisë shqiptare. Deklarata më e re antishqiptare del nga goja e diplomatit evropian, Komisionerit për Zgjerim, Stefan…

Replikë në lidhje me shkrimin e Eshref Ymeri me titull “Ribashkimi i trojeve shqiptare! 17-02-2014- (Nëntë pyetje dhe nëntë përgjigje)”

Replikë në lidhje me shkrimin e Eshref Ymeri me titull “Ribashkimi i trojeve shqiptare! 17-02-2014- (Nëntë pyetje dhe nëntë përgjigje)”

Alban Daci  I nderuar profesor z. Ymeri, së pari të falënderoj që ke bërë një shkrim të tillë ku me zell e me shumë pasion e ke shkruar për mua dhe Frontin Demokristian Shqiptar. Dua të japin versionin e vërtetë të fakteve dhe jo iluzione apo pasioni të orientuar nga…

Një furtunë frike

Një furtunë frike

Nga Elif Shafak/New York Times Megjithëse fjala trazirë (ang.turbulence) nuk ekziston në gjuhën turke, ajo është e vetmja fjalë që paraqet përshkrimin më të mirë të gjendjes së politikës në Turqi në ditët e sotme. Por ne kemi shumë fjalë të tjera që tregojnë “tension”, “maskilizëm” dhe “polarizim”, e që të…

Europa duhet të nxjerrë kokën nga poshtë jorganit

Europa duhet të nxjerrë kokën nga poshtë jorganit

Financial Times Bota ka hyrë në periudhën e pasigurisë. Nëse Europës i është dashur çfarëdo zgjimi, ai erdhi mepërshkallëzimin e dhunës në Ukrainë. Europës iu paraqit mundësia për të zgjedhur: ajo mund të ballafaqohej me sfidat ose mund të fusë kokën nën jorgan. Shenjat nuk kanë qenë në mënyrë universale…

1 75 76 77