Home » Archives by category » Opinione (Page 78)

Një furtunë frike

Një furtunë frike

Nga Elif Shafak/New York Times Megjithëse fjala trazirë (ang.turbulence) nuk ekziston në gjuhën turke, ajo është e vetmja fjalë që paraqet përshkrimin më të mirë të gjendjes së politikës në Turqi në ditët e sotme. Por ne kemi shumë fjalë të tjera që tregojnë “tension”, “maskilizëm” dhe “polarizim”, e që të…

Europa duhet të nxjerrë kokën nga poshtë jorganit

Europa duhet të nxjerrë kokën nga poshtë jorganit

Financial Times Bota ka hyrë në periudhën e pasigurisë. Nëse Europës i është dashur çfarëdo zgjimi, ai erdhi mepërshkallëzimin e dhunës në Ukrainë. Europës iu paraqit mundësia për të zgjedhur: ajo mund të ballafaqohej me sfidat ose mund të fusë kokën nën jorgan. Shenjat nuk kanë qenë në mënyrë universale…

1 76 77 78