Home » Archives by category » Vendi (Page 69)

FMN: Shqipërisë – 331 milionë euro hua

FMN: Shqipërisë – 331 milionë euro hua

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) është pajtuar për t’i dhënë një hua Shqipërisë prej 331 milionë eurosh (457 milionë dollarë amerikanë) gjatë tri viteve, për t’i mbështetur reformat ekonomike. Shuma e paguar menjëherë prej 26.4 milionë euro do të shfrytëzohet për ndihmë për planet e Shqipërisë për reformën e pensioneve, për…

Kuvendi interpelancë me Ministren e Arsimit dhe Sportit, Nikolli

Kuvendi interpelancë me Ministren e Arsimit dhe Sportit, Nikolli

Kuvendi interpelancë me Ministren e Arsimit dhe Sportit, Nikolli Deputetja  e Lëvizjes Socialiste për Integrim, Kejdi Mehmetaj zhvilloi sot një interpelancë me Ministren e Arsimit dhe Sportit, Lindita Nikolli lidhur me masat e parashikuara nga ministria për problemet e organizimit dhe administrimit të Maturës Shtetërore 2014. Në fjalën e saj…

Panariti kërkon mbështetjen Francës për marrjen e statusit

Panariti kërkon mbështetjen Francës për marrjen e statusit

Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe i Administrimit të Ujërave, Edmond Panariti, gjatë vizitës zyrtare në Francë është takuar me ministrin francez për Çështjet Europiane, Thierry Repentin. Gjatë takimit të dy ministrat folën për statusin kandidat në BE për Shqipërinë, ku ministri Panariti i kërkoi ministrit francez mbështetjen e Francës…

Qeveria përcakton kriteret sesi do të vlerësohet nëpunësi civil

Qeveria përcakton kriteret sesi do të vlerësohet nëpunësi civil

Këshilli i Ministrave gjatë mbledhjes së sotme vendosi kriteret e rezultateve për nëpunësin civil. Sot u publikuan 6 aktet nënligjore me 56 pika në tërësi, ku përcaktohet vlerësimi për punën e nëpunësve civilë. Ky vendim përcakton procedurën e vlerësimit të rezultateve në punë të nëpunësve civilë në institucionet e administratës…

Strategjia për punësim, Rama: Nuk vuajmë për ligje, por për zbatimin e tyre

Strategjia për punësim, Rama: Nuk vuajmë për ligje, por për zbatimin e tyre

“Shqipëria nuk ka vuajtur asnjëherë për strategji, por për jetësimin e tyre. Problemi ynë kryesor nuk ka qenë mungesa e legjislacionit, përshtatja me legjislacionin e BE-së apo mungesa e planeve, por mënyra e zbatimit të tyre”. Kështu u shpreh sot kryeministri Edi Rama, përgjatë prezantimit të “Strategjisë Kombëtare për Punësim…

1 67 68 69